Saltimbocca cielęca i cytrynowa
Saltimboccan cielęco-cytrynowy jest bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja zawiera 627 kalorii, 45g białka, oraz 45 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,46 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, liście szałwii, kotlety cielęce i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Eskalopki cielęce owinięte prosciutto, szałwią i cytryną (saltimbocca), Saltimbocca Cielęca, oraz Saltimbocca Cielęca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kotlety cielęce ułożyć na powierzchni roboczej i doprawić solą i pieprzem.
Na każdym kotle ułożyć plasterek cytryny. Wierzch z 1 liściem szałwii.
Połóż duży kawałek prosciutto na każdym kotle i naciśnij, aby uszczelnić.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Kotlety cielęce ułożyć na rozgrzanym oleju, od strony cytryny.
Saute aż prosciutto zaczyna karmelizować, o 2 protokół. Obrócić cielęcinę i saute przez kolejne 2 minuty.
Wyjąć na talerz i odstawić.
Rozmaż patelnię białym winem, skrobając drewnianą łyżką brązowe kawałki z dna patelni.
Dodać bulion z kurczaka i zmniejszyć o połowę.
Dodaj pomidory, śmietanę, sól i pieprz. Mieszać aż do połączenia i gorące.
Wylać sos na cielęcinę i polać pozostałą 1 łyżeczką drobno posiekanej szałwii.