Salsa Z Pieczonych Pomidorów

Nigdy nie można mieć zbyt wiele meksykańskich przepisów, więc dać palonego pomidora Salsan spróbować. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 22 kalorie. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Udaj się do sklepu i odebrać jalapeños, kolendra, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 23 minuty. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Salsa de Molcajete (pieczony pomidor i zielona Salsa Chile), Salsa Z Pieczonych Pomidorów (Salsan Asada), oraz Pieczona Polędwica Wołowa Z Pieczoną Salsą Pomidorową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery do wysokiej; Ustaw stojak 4 cale od źródła ciepła. Ułóż połówki pomidorów pocięte bokiem na patelni do pieczenia. Broil, uważnie obserwując i obracając patelnię w razie potrzeby, aż pomidory zostaną poczernione i zwęglone, około 10 minut.
Przełożyć na talerz i ostudzić.
Umieść paprykę i jalapeos na patelni do pieczenia; broil aż poczernieje i zwęglone, 7 do 10 protokół.
Wyjąć do miski, przykryć szczelnie folią i odstawić na 10 minut. Paprykę i jalapeos obrać, ale na pomidorach pozostawić poczernione Skórki. Grubo posiekać pomidory, pieprz i jalapeos.
Pracując partiami, jeśli to konieczne, połącz ugotowane pomidory, paprykę i jalapeos z cebulą, czosnkiem, 1/2 łyżeczki. sól i 1/4 łyżeczki. pieprz w robocie kuchennym. Pulsuj krótko, aż grubo posiekasz. (Nie przeprocesuj. Salsa powinna być gruba.) Puls w kminku i kolendrze. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie.
![Jasne aromatyczne kwiaty, cassis i czerwone owoce dopełniające pikantne i pikantne nuty. Podniebienie jest elastyczne i harmonijne, z ciekawymi warstwami i elementami umami, delikatną fakturą i pięknym zrównoważonym wykończeniem.]()
Jasne aromatyczne kwiaty, cassis i czerwone owoce dopełniające pikantne i pikantne nuty. Podniebienie jest elastyczne i harmonijne, z ciekawymi warstwami i elementami umami, delikatną fakturą i pięknym zrównoważonym wykończeniem.
Bright aromatic florals, cassis and red fruits complementing spice and savoury notes. The palate is supple and harmonious, with interesting layers and umami elements, fine texture and a lovely balanced finish.