Salsa Tomatillo

Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Tomatillo Salsan spróbować. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 153 kalorie. Ten przepis służy 32. Udaj się do sklepu i odbierz chipsy tortilla, czosnek, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj 10 Top Tomatillo s i pieczona Tomatillo i zielona oliwkowa Salsa, Easy Salsa Verde (Tomatillo Salsa) do puszkowania, oraz Basic Salsa Verde (Salsa Meksykańska) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 3-ćwiartkowym umieścić pomidory; przykryć zimną wodą. Gotować na średnim ogniu 10 do 15 minut lub do miękkości.
Odcedzić i wyrzucić wodę.
W blenderze wymieszaj Tomatillo i pozostałe składniki z wyjątkiem oleju i chipsów tortilla. Przykryć i zmiksować do uzyskania pożądanej konsystencji.
W rondlu 2-quart rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać mieszaninę tomatillo. Gotować od 10 do 15 minut, stale mieszając, aż mieszanina zostanie dokładnie podgrzana i ciemniejsza.
Podawać na ciepło lub na zimno z chipsami tortilla.