Salsa pomarańczowo-granatowa
Salsan z granatów i pomarańczy to meksykańska przystawka. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i przyjazny dla diety przepis zawiera 171 kalorii, 3 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 69 centów za porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga mandarynek, chipsów tortilla, papryczek jalapeno i nasion granatu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Ten przepis wypróbowało i polubiło 8 osób. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik 32%. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj salsę granatowo-pomarańczową, łososia z granatem i salsą pomarańczową oraz czernione krewetki z salsą granatowo-pomarańczową.
Instrukcje
Pomarańcze odcedzić, zachowując 2 łyżki soku.
Przekrój pomarańcze na pół; Przełożyć do dużego naczynia.
Dodaj nasiona granatu, kolendrę, papryczki jalapenos i zarezerwowany sok. Przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Podawać z chipsami tortilla.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti w menu? Spróbuj połączyć z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Medici Ermete Concerto Lambrusco Reggiano. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Medici Ermete Koncert Lambrusco Reggiano]()
Medici Ermete Koncert Lambrusco Reggiano
Intensywnie rubinowa czerwień z przyjemnymi aromatami, które są trwałe i owocowe. Wytrawne, ale jednocześnie owocowe. Na podniebieniu miękkie i świeże.