Salsa Kukurydziana Dymna

Salsa Kukurydziana Dymna
Smoky Corn Salsan jest bezglutenowe i wegańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 209 kalorii, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Mieszanka kłosów kukurydzy, mielony kminek, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Salsa Kukurydziana Dymna, Smoky corn & avocado salsa, oraz Smoky Grillowana Kukurydziana Salsa.

Instrukcje

1
Przygotować grilla (wysokie ciepło).
2
Paprykę, kukurydzę i zieloną cebulę posmarować oliwą z oliwek. Grill warzywa, aż dobrze zwęglone w miejscach, obracając od czasu do czasu z szczypcami i usuwając kawałki, jak brązowy, 5 minut dla zielonej cebuli, 10 do 15 minut dla papryki i kukurydzy. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Zielona CebulaZielona Cebula
WarzywaWarzywa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
SzczypceSzczypce
3
Paprykę i zieloną cebulę pokroić na 1/3-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Zielona CebulaZielona Cebula
4
Obetnij kolbę kukurydzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
5
Rozgrzać 2 łyżki oleju w ciężkiej małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać czosnek i kminek; sauté aż czosnek zaczyna skwierczeć, ale nie Brązowy, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
KminekKminek
7
Wlać do dużej miski; wymieszać z sokiem z limonki i ostrym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Ostry SosOstry Sos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Wymieszać z warzywami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całkowicie ostudzić; wymieszać z kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
KolendraKolendra
9
W porcji: kalorie (kcal) 122,8, % kalorii z tłuszczu 57,1, tłuszcz (g) 7,8, tłuszcz nasycony (g) 1,1, Cholesterol (mg) 0, węglowodany (g) 13,1, błonnik pokarmowy (G) 2,5, cukry ogółem (g) 2,8, Białko (g) 2,3
10
Bon Appétit

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jimmy John ' s Vin de Sandwich Pinot Noir z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Jimmy John ' s Vin de Sandwich Pinot Noir
Jimmy John ' s Vin de Sandwich Pinot Noir
Pinot Noir został wyprodukowany i butelkowany przez Folk Machine winery i producenta wina Kenny Likitprakong.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn