Salsa Kukurydziana Dymna
Smoky Corn Salsan jest bezglutenowe i wegańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 209 kalorii, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Mieszanka kłosów kukurydzy, mielony kminek, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Salsa Kukurydziana Dymna, Smoky corn & avocado salsa, oraz Smoky Grillowana Kukurydziana Salsa.
Instrukcje
Przygotować grilla (wysokie ciepło).
Paprykę, kukurydzę i zieloną cebulę posmarować oliwą z oliwek. Grill warzywa, aż dobrze zwęglone w miejscach, obracając od czasu do czasu z szczypcami i usuwając kawałki, jak brązowy, 5 minut dla zielonej cebuli, 10 do 15 minut dla papryki i kukurydzy. Lekko schłodzić.
Paprykę i zieloną cebulę pokroić na 1/3-calowe kawałki.
Rozgrzać 2 łyżki oleju w ciężkiej małej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i kminek; sauté aż czosnek zaczyna skwierczeć, ale nie Brązowy, o 30 sekund.
Wlać do dużej miski; wymieszać z sokiem z limonki i ostrym sosem.
Wymieszać z warzywami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całkowicie ostudzić; wymieszać z kolendrą.
W porcji: kalorie (kcal) 122,8, % kalorii z tłuszczu 57,1, tłuszcz (g) 7,8, tłuszcz nasycony (g) 1,1, Cholesterol (mg) 0, węglowodany (g) 13,1, błonnik pokarmowy (G) 2,5, cukry ogółem (g) 2,8, Białko (g) 2,3