Salmon Coulibiac
Łosoś Coulibiac może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję dań głównych. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 16 i kosztuje 2,11 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 148 kalorii, 19g białka, oraz 7G tłuszczu. Mieszanka strona łososia, żółtko, szpinak, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć ciasto, możesz podążać za tym daniem głównym z Sugar & Spice Pie Crust Cookies jako deser. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 86%. Spróbuj Salmon coulibiac, Coulibiak Z Łososia, oraz Coulibiak z łososia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozwałkuj 2 arkusze ciasta do grubości 1/2 cala i odstaw do lodówki na 30 minut, aby odpocząć przed montażem. (Ułatwi to obsługę). W tym czasie Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Gotowy do złożenia, położyć 1 arkuszy ciasta na płaskiej mąki powierzchni.
Umyć jajkiem i równomiernie rozprowadzić szpinak na wierzchu. Następnie szpinak przykryć podsmażonymi grzybami.
Ułóż całą stronę łososia na szpinaku i grzybach, upewniając się, że wokół łososia zostało co najmniej 1/2 cala ciasta.
Rozgrzej piekarnik w temperaturze 350 stopni F.
Łososia doprawić solą i pieprzem, a na wierzch ułożyć posiekane jajka i pokrojoną w plasterki surową cebulę.
Posypać posiekanym koperkiem i tymiankiem i umyć jajko obficie na brzegach dolnego ciasta.
Drugi arkusz ciasta ułożyć na łososia i docisnąć 2 arkusze razem tak, aby szczelnie się zamknęły (całość powinna wyglądać jak paczka). Wierzch umyć jajkiem i posypać niewielką ilością soli.
Przełożyć łososia na patelnię i wstawić do nagrzanego piekarnika na 30 minut.
Po 30 minutach sprawdź temperaturę wewnętrzną, umieszczając natychmiastowy termometr na środku łososia. Gdy czyta 125 stopni F wyjąć z piekarnika i pozostawić na dalsze 10 minut. Będzie nadal gotować przez kolejne 20 minut.
Przełożyć łososia na deskę do krojenia i za pomocą ząbkowanego noża pokroić na 2-calowe kawałki.
Umieść na półmisku i ciesz się.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem.
![Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.]()
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.
Aromas are concentrated and complex in our 2016 Carneros Chardonnay. Notes of grilled peach, pear, buttered croissant, and vanilla set the stage for a rich, and full-bodied Chardonnay. The aromas expand on the palate with mouthwatering flavors of pear, apple crisp, honeysuckle, toasted coconut, and vanilla wafer. This wine’s balance and structure coupled with its bright acidity makes it an age-worthy wine to be enjoyed for several years. Enjoy this beauty with a succulent roasted chicken and wild mushroom risotto.