Sake Imbir Glazurowany Łosoś
Sake imbir glazurowany łosoś wymaga około 2 godziny i 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 40 porcji z 326 kalorii, 7G białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 37 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz czosnek, cukier, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sake Imbir Glazurowany Łosoś, Stek imbirowy z warzywami glazurowanymi Sake, oraz Sake i imbir soba Noodle łosoś Stir Fry.
Instrukcje
Wymieszać sos sojowy, sake, mirin, imbir, czosnek, płatki chile, i cukier w średniej misce.
Filety z łososia umieścić w wytrzymałej torbie zamrażarki.
Zalać marynatą do worka zamrażarki z rybą. Zamknąć worek z zamrażarką i umieścić w naczyniu do pieczenia (tak, że jeśli torba wycieka, nie dostanie się na całą lodówkę).
Filety z łososia wyjąć z marynaty.
Marynatę umieścić w małym rondlu i podgrzać, aż się ugotuje. Dusić przez kilka minut lub aż sos zmniejszy się o połowę.Metoda grillowania 3A
Posmaruj ruszty grillowe oliwą z oliwek; podgrzej grill do średniego ciepła.
Filety z łososia umieścić na kawałku folii aluminiowej (szczotkowanej oliwą z oliwek) na ruszcie grillowym, od strony skóry w dół.
Łososia posmarować polewą marynaty. Przykryj grill. Gotuj łososia 6-10minut (w zależności od grubości filetów), ponownie szczotkując marynatą w połowie gotowania, aż łosoś jest ledwo ugotowany i łatwo płatkowany widelcem.Metoda smażenia na patelni 3b
Rozgrzać kilka łyżek oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu. Smażyć łososia 3to 4minutes na stronie, fastrygowanie często z marynaty.
Podawać, gdy łosoś jest ledwo ugotowany i łatwo płatkowane widelcem.Metoda pieczenia 3C
Rozgrzej piekarnik do 177°. ułóż naczynie do pieczenia folią aluminiową.
Wierzch folii posmarować oliwą z oliwek.
Łososia ułożyć na folii, od strony skóry w dół.
Piecz przez 10-15 minut w zależności od grubości filetów, często fastrygując marynatą, aż łosoś jest ledwo ugotowany i łatwo płatkowany widelcem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest La Crema Russian River Chardonnay. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.