Sake-gotowany łosoś z suszoną zielenią i szalotką Vinaigrette

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj łososia gotowanego Na Sake z zwiędłymi zieleniami i szalotką Vinaigrette. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 348 kalorii. Na 4,92 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz szwajcarski chard, ExtraVirgin oliwy z oliwek, sake, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Warzywa i szalotka Vinaigrette, Sałatka z pieczonych buraków i szalotki na Podsmażonych burakach i rukoli, oraz Zwiędłe Jesienne warzywa z miodem musztarda Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować vinaigrette, połącz pierwsze 5 składników w małej misce. Powoli dodawać oliwę z oliwek, stale mieszając trzepaczką. Odstawić.
Aby przygotować łososia, połącz 1 szklankę wody, sake i imbiru w dużej patelni na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dodać łososia do patelni. Przykryć i dusić 6 minut.
Usuń łososia i imbir z patelni. Odrzuć imbir.
Dodaj szwajcarski chard i szpinak na patelni; gotować 2 protokół lub aż zwiędnie. Wymieszać z solą i pieprzem. Masę szpinakową podzielić równomiernie na 4 talerze. Dodać każdą porcję z 1 filetem z łososia; skropić każdą porcję z 2 łyżkami vinaigrette.
Uwaga na wino: dzięki żywej i obfitej kwasowości soku z cytryny, octu ryżowego i sake, to danie potrzebuje jasnego, świeżego wina. Spróbuj niedrogiego austriackiego grner veltliner, takiego jak Loimer Lois 2006 (14 USD), z orzeźwiającymi smakami cytrynowo-limonkowymi i grejpfrutowymi oraz nutami angielskiego groszku i wosku pszczelego. Lekko zielone, ziołowe wykończenie pozwala na uzupełnienie szwajcarskiego chard. Jeffery Lindenmuth
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Antica Chardonnay (Mountain Select) z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Antica Chardonnay (Mountain Select)]()
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.