Sachertorte

Sachertorte
Sachertorte może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 275 kalorii. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, polewę czekoladową, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Sachertorte, Sachertorte, oraz Sachertorte dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby torte: umieść stojak na środku piekarnika i podgrzać do 204°. Lekko posmaruj 9-calową sprężynową patelnię i ułóż dno okrągłym papierem pergaminowym lub woskowym. Odkurzyć boki patelni mąką i wystukać nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PiekarnikPiekarnik
2
W górnej części podwójnego kotła na bardzo gorąco, ale nie Gotowanie, woda, lub w kuchence mikrofalowej o średniej mocy, stopić czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
MikrofalówkaMikrofalówka
3
Wyjąć z ognia lub piekarnika i odstawić, często mieszając, aż ostygnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Ubij masło w misce miksera stojącego eavy-duty wyposażonego w łopatkę na średniej prędkości, aż będzie gładkie, o 1 inute. Na niskiej prędkości, wbić cukier cukierników. Przywróć prędkość do średnio-wysokiej I beat aż do światła w kolorze i teksturze, około 2 minut. Ubić żółtka, pojedynczo, skrobając po bokach miski. Beat w czekoladzie i wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
CzekoladaCzekolada
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Ubij białka i granulowany cukier w dużej misce za pomocą ręcznego miksera elektrycznego na dużej prędkości, aż utworzą miękkie, błyszczące szczyty. Nie przesadzaj. Wymieszaj około jedną czwartą ubitych białek do mieszaniny czekolady, aby ją rozjaśnić, a następnie złóż pozostałe białka, pozostawiając kilka widocznych kawałków białek. Połowę mąki przesiać na mieszaninę czekolady i złożyć za pomocą dużej trzepaczki do balonów lub gumowej szpatułki. Powtórzyć z pozostałą mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Białka JajBiałka Jaj
CzekoladaCzekolada
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
SzpatułkaSzpatułka
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Rozprowadzić równomiernie na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 45 minut. (Ciasto będzie kopułą w centrum.) Schłodzić na stojaku z drutu przez 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
8
Wyjąć boki patelni i odwrócić ciasto na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Wyjmij papier i ponownie przekręć na innym stojaku, aby skręcić w prawo w górę. Całkowicie fajne.
10
Aby złożyć: za pomocą długiego ząbkowanego noża, przyciąć górną część ciasta, aby wyrównać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
11
Pokrój ciasto poziomo na dwie równe warstwy.
12
Umieść jedną warstwę ciasta na 8-calowej tekturowej okrągłej.
13
Wierzchnią warstwę ciasta posmaruj polewą morelową.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
GlazuraGlazura
14
Umieść drugą warstwę ciasta na wierzchu i ponownie wyszczotkuj.
15
Umyj wierzch i boki ciasta pozostałą glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
16
Przenieść ciasto do drucianego stojaka umieszczonego na patelni z galaretką wyłożonej woskowanym papierem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
17
Ostudzić, aż glazura jest ustawiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
18
Zrobić polewę czekoladową (musi być świeżo zrobiona i ciepła).
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa CzekoladowaPolewa Czekoladowa
19
Wlać całą ciepłą polewę czekoladową na wierzchu ciasta. Za pomocą metalowej szpatułki przesuniętej delikatnie wygładzić szkliwo na cieście, pozwalając mu spływać po bokach, upewniając się, że szkliwo całkowicie pokryje ciasto (załatać gołe miejsca łopatką i lukrem, który kapał). Ostudzić, aż glazura jest ledwo ustawione, a następnie przenieść ciasto na talerzu. Przechowywać w lodówce, aż glazura jest całkowicie ustawić, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa CzekoladowaPolewa Czekoladowa
GlazuraGlazura
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
SzpatułkaSzpatułka
20
Wyjąć ciasto z lodówki na około 1 godzinę przed podaniem.
21
Aby służyć, pokroić ostrym nożem zanurzonym w gorącej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
22
Podawać z dużą porcją bitej śmietany na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
1
Ciasto można przygotować do 2 dni wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku na ciasto w temperaturze pokojowej.
1
Wysokiej jakości składniki naprawdę zrobią różnicę w tym cieście. Czekolada Valhrona jest idealna ze względu na swój ciemny, prawie gorzki smak. Aby uzyskać największą autentyczność, poszukaj austriackich konfitur morelowych marki d ' Arbo i austriackiego rumu Stroh do glazury.Aby uzyskać najlepsze rezultaty, bądź hojny z polewą morelową — nie przegap miejsca, i niech dużo zatopić w torcie przed polewą czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury MoreloweKonfitury Morelowe
CzekoladaCzekolada
MorelaMorela
GlazuraGlazura
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
2
Z książki Kaffeehaus: najlepsze desery z klasycznej kawiarni Wiednia, Budapesztu i Pragi autorstwa Ricka Rodgersa ©2002opublikowana w 2002 roku przez Clarkson Potter/Publishers, członka Crown Publishing Group, oddziału Random House, Inc.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn