Sachertorte
Sachertorte może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 275 kalorii. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, polewę czekoladową, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Sachertorte, Sachertorte, oraz Sachertorte dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby torte: umieść stojak na środku piekarnika i podgrzać do 204°. Lekko posmaruj 9-calową sprężynową patelnię i ułóż dno okrągłym papierem pergaminowym lub woskowym. Odkurzyć boki patelni mąką i wystukać nadmiar.
W górnej części podwójnego kotła na bardzo gorąco, ale nie Gotowanie, woda, lub w kuchence mikrofalowej o średniej mocy, stopić czekoladę.
Wyjąć z ognia lub piekarnika i odstawić, często mieszając, aż ostygnie.
Ubij masło w misce miksera stojącego eavy-duty wyposażonego w łopatkę na średniej prędkości, aż będzie gładkie, o 1 inute. Na niskiej prędkości, wbić cukier cukierników. Przywróć prędkość do średnio-wysokiej I beat aż do światła w kolorze i teksturze, około 2 minut. Ubić żółtka, pojedynczo, skrobając po bokach miski. Beat w czekoladzie i wanilii.
Ubij białka i granulowany cukier w dużej misce za pomocą ręcznego miksera elektrycznego na dużej prędkości, aż utworzą miękkie, błyszczące szczyty. Nie przesadzaj. Wymieszaj około jedną czwartą ubitych białek do mieszaniny czekolady, aby ją rozjaśnić, a następnie złóż pozostałe białka, pozostawiając kilka widocznych kawałków białek. Połowę mąki przesiać na mieszaninę czekolady i złożyć za pomocą dużej trzepaczki do balonów lub gumowej szpatułki. Powtórzyć z pozostałą mąką.
Rozprowadzić równomiernie na patelni.
Piec, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 45 minut. (Ciasto będzie kopułą w centrum.) Schłodzić na stojaku z drutu przez 10 minut.
Wyjąć boki patelni i odwrócić ciasto na stojaku.
Wyjmij papier i ponownie przekręć na innym stojaku, aby skręcić w prawo w górę. Całkowicie fajne.
Aby złożyć: za pomocą długiego ząbkowanego noża, przyciąć górną część ciasta, aby wyrównać.
Pokrój ciasto poziomo na dwie równe warstwy.
Umieść jedną warstwę ciasta na 8-calowej tekturowej okrągłej.
Wierzchnią warstwę ciasta posmaruj polewą morelową.
Umieść drugą warstwę ciasta na wierzchu i ponownie wyszczotkuj.
Umyj wierzch i boki ciasta pozostałą glazurą.
Przenieść ciasto do drucianego stojaka umieszczonego na patelni z galaretką wyłożonej woskowanym papierem.
Ostudzić, aż glazura jest ustawiona.
Zrobić polewę czekoladową (musi być świeżo zrobiona i ciepła).
Wlać całą ciepłą polewę czekoladową na wierzchu ciasta. Za pomocą metalowej szpatułki przesuniętej delikatnie wygładzić szkliwo na cieście, pozwalając mu spływać po bokach, upewniając się, że szkliwo całkowicie pokryje ciasto (załatać gołe miejsca łopatką i lukrem, który kapał). Ostudzić, aż glazura jest ledwo ustawione, a następnie przenieść ciasto na talerzu. Przechowywać w lodówce, aż glazura jest całkowicie ustawić, co najmniej 1 godzinę.
Wyjąć ciasto z lodówki na około 1 godzinę przed podaniem.
Aby służyć, pokroić ostrym nożem zanurzonym w gorącej wodzie.
Podawać z dużą porcją bitej śmietany na boku.
Ciasto można przygotować do 2 dni wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku na ciasto w temperaturze pokojowej.
Wysokiej jakości składniki naprawdę zrobią różnicę w tym cieście. Czekolada Valhrona jest idealna ze względu na swój ciemny, prawie gorzki smak. Aby uzyskać największą autentyczność, poszukaj austriackich konfitur morelowych marki d ' Arbo i austriackiego rumu Stroh do glazury.Aby uzyskać najlepsze rezultaty, bądź hojny z polewą morelową — nie przegap miejsca, i niech dużo zatopić w torcie przed polewą czekolady.
Z książki Kaffeehaus: najlepsze desery z klasycznej kawiarni Wiednia, Budapesztu i Pragi autorstwa Ricka Rodgersa ©2002opublikowana w 2002 roku przez Clarkson Potter/Publishers, członka Crown Publishing Group, oddziału Random House, Inc.