Sałatka ze szpinakiem
Sałatka szpinakowa to przepis bezglutenowy i bezmleczny na 12 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 148 kalorii . Za 95 centów za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ketchupu, sosu worcestershire, oleju canolan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się dobrze jako przystawka. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 15 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 55% . Ta ocena jest dobra. Podobne przepisy znajdziesz w przepisach na sałatkę z jabłka i szpinaku , kolorową i chrupiącą sałatkę z granatem i szpinakiem oraz sałatkę owocowo-szpinakową z winegretem „Xocai Activ” .
Instrukcje
W misce ubij cukier, ocet, ketchup, olej i sos Worcestershire. Przykryj i schłódź w lodówce do momentu podania.
W dużej misce wymieszaj szpinak, kiełki fasoli, orzechy wodne, cebulę i jajka. Tuż przed podaniem ubij dressing i polej nim sałatkę; wymieszaj, aby pokryć.