Sałatka z pieczonymi warzywami i kuskusem
Jeśli masz o 50 minut do spędzenia w kuchni Sałatka z pieczonych warzyw i kuskusu może być spektakularnym bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 498 kalorii, 14g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 2,41 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. 125 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Mieszanka papryki, ząbki czosnku, blanszowane migdały i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 99%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Sałatka z warzyw Harissa, koziego sera i kuskusu, Sałatka Z Pieczonym Warzywem Kuskus, oraz Sałatka Z Pieczonym Bakłażanem Kuskus.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Paprykę i Kabaczek pokroić na kawałki wielkości kęsa (pozostawić skórę na kabaczku). Wszystkie warzywa przełożyć na blachę do pieczenia, dodać czosnek, 2 łyżki oleju i przyprawy, następnie wymieszać i smażyć przez 20 minut.
Dodaj cebulę, kminek, harissa i migdały. Piecz przez kolejne 20 minut, a następnie ostudź.
Kuskus przekładamy do dużej miski, zalewamy wywar, przykrywamy, odstawiamy na 10 min. Wypchaj się widelcem.
W misce wymieszaj skórkę, sok i pozostały olej. Wycisnąć miąższ czosnku ze skórek do miski, dobrze rozgnieść i złożyć w mięcie.
Wlać warzywa, a następnie wrzucić do kuskusu.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Sałatkę można połączyć z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. GEN5 Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.