Sałatka z pieczonych ziemniaków i boczku
Sałatka z pieczonych ziemniaków i boczku to bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 8. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 226 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieprzu, oliwy z oliwek, octu winnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka ziemniaczana z pieczoną czerwoną papryką i boczkiem, Sałatka ziemniaczana z karmelizowaną cebulą i boczkiem, oraz Sałatka Z Pieczonych Słodkich Ziemniaków Z Ciepłym Sosem Jabłkowym Z Boczku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć ziemniaki, olej, rozmaryn, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu, podrzucając delikatnie, i rozprowadzić w 15-x 10-calowy galaretki rolki pan pokryte sprayem do gotowania.
Piec w 400 przez 40 do 50 minut lub aż ziemniaki będą miękkie i lekko rumiane.
Posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu; zachować ciepło.
Boczek gotować na dużej patelni, aż chrupiące; usunąć boczek, i osuszyć na ręcznikach papierowych, zastrzegając kapiele na patelni. Pokruszyć boczek i odstawić na bok.
Ubić ocet, dalej 3 składniki, pozostałe 1/4 łyżeczka soli, i pozostałe 1/4 łyżeczka pieprzu na patelni; gotować na średnim ogniu, ubijając od czasu do czasu, 3 do 4 minut lub aż do dokładnie ogrzanego.
Połącz szpinak i mieszane warzywa; mżawka z ciepłym dressingiem, podrzucając do płaszcza. Top z ziemniakami, boczkiem i parmezanem; podawać natychmiast.