Sałatka z grillowanych krewetek z trawą cytrynową i Chiles

Sałatka z grillowanych krewetek z trawą cytrynową i Chiles

Instrukcje

1
Moczyć krewetki (jeszcze w muszlach) w słonej wodzie 5 minut, a następnie dobrze spłukać w durszlaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Wszystkie chiles z czosnkiem utrzeć na grubą pastę z moździerzem i tłuczkiem i wymieszać z sosem rybnym i sokiem z limonki i cukrem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
Przełożyć do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
4
Pociąć muszle krewetek nożyczkami na środku grzbietu, od szerokiego końca do przedostatniego odcinka ogona. Krewetki motyl w muszli, co głębokie nacięcie wzdłuż długości grzbietu, gdzie muszle są cięte, i devein.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Odrzuć twarde zewnętrzne liście trawy cytrynowej i wykończ końce korzeni. Cienko pokroić niższe 6 cali łodyg.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
6
Grill krewetki na ich stronach naoliwionym stojaku ustawić 5 do 6 cali nad świecące węgle, aż muszle są różowe i lekko zwęglone i krewetki są po prostu gotowane przez, 3 do 4 minut z każdej strony. (Alternatywnie, grilluj krewetki na gorącej dobrze przyprawionej patelni grillowej na umiarkowanym ogniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
7
Wrzucić krewetki (z muszli jeszcze na) z mieszaniną chile i mieszać w plasterkach trawy cytrynowej, szalotki, szalotki, i mięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Podawać na łóżku sałaty i pomidora z kolendry lub mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
9
Serve on a bed of lettuce and tomato with cilantro or mint.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn