Potrzebujesz bezglutenowego hor d'oeuvre? Sałatka z żelatyną jabłkową może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 19 g tłuszczu i łącznie 257 kalorii. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 1,06 USD za porcję. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Mieszanka cydru jabłkowego, opcjonalnie cynamonu, mielonych goździków i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 25%. Wynik ten jest raczej zły. Podobne przepisy to Sałatka z pieczonej dyni i jarmużu z sosem jabłkowym, Naładowane muffiny owsiane z jabłkiem i masłem w glazurze jabłkowej oraz Wieprzowina jabłkowa z czerwoną kapustą i jabłkiem dojrzewającym w dębie 5.
Instrukcje
1
W małej misce zalej żelatynę zimną wodą; odstawić na 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla Karłów
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
W dużym rondlu zagotuj cydr; mieszaj mieszaninę żelatyny i cukru, aż się rozpuści. wymieszać z sokiem z cytryny, goździkami i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Cukierki Dla Karłów
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Wlać do dużej miski. Przechowywać w lodówce do lekkiego zgęstnienia, około 1 godziny.
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.