Sałatka jęczmienna ze szparagami i rukolą
Sałatka jęczmienna ze szparagami i rukolą może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 206 kalorii, 7G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, cebulę, ocet winny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest dobre. Spróbuj Sałatka jęczmienno-łososiowa z rukolą Vinaigrette, Sałatka z pieczarek i prażonych szparagów, oraz Sałatka szparagowo-fasolowa nad rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zerwać twarde końce szparagów; wyrzucić.
Pokroić szparagi na 2-calowe kawałki.
Doprowadzić 2 szklanki wody do wrzenia w dużej patelni nonstick.
Dodać szparagi; gotować 1 minutę lub do jasnozielonego i chrupiące-przetargu.
Spuścić i zanurzyć w lodowatej wodzie; spuścić.
Jęczmień gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Podczas gdy jęczmień gotuje, w małej misce połączyć oliwę z oliwek i 5 kolejnych składników; dobrze wymieszać trzepaczką.
Odcedzić jęczmień. Spłukać pod zimną wodą; odcedzić.
W dużej misce połącz szparagi, jęczmień, rukolę i kolejne 3 składniki.
Dodać opatrunek; wrzucić delikatnie do herbu.
Podawać w temperaturze pokojowej lub schłodzone.