Słodko-pikantne klopsiki kiełbasiane
Sweet-Hot Sausage Meatballs to przepis bezglutenowy i bezmleczny z 14 porcjami. Jedna porcja zawiera 298 kalorii , 11 g białka i 17 g tłuszczu . Za 1,45 USD za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga dużej ilości kiełbasy wieprzowej, orzechów wodnych, mielonej kiełbasy i syropu klonowego. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i jest gotowy w około 40 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 31% . Ta ocena jest raczej słaba. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Saucy Hot and Sweet Crockpot Meatballs , One-Pot Sausage Meatballs with Pasta i Easy Asian Sweet Chili Chicken Meatballs .
Instrukcje
Zmiksuj orzechy wodne w blenderze, aż będą drobno posiekane.
Przenieś do dużej miski; dodaj kiełbasę i dobrze wymieszaj. Uformuj kulki o średnicy 1 cala.
Ułóż klopsiki na natłuszczonej kratce w płytkim naczyniu do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 20–25 minut lub do momentu, aż termometr wskaże 160°.
Tymczasem w dużym rondlu wymieszaj skrobię kukurydzianą, syrop, ocet i sos sojowy; mieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do momentu zgęstnienia i powstania bąbelków.
Odcedź klopsiki, dodaj do sosu i podgrzej.