Słodko-kwaśne żeberka z grilla Boba
Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 69 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ketchup, liście kolendry, imbir, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Żeberka słodko-kwaśne, Żeberka Sweet ' n ' Sour, oraz Słodko-kwaśne żeberka.
Instrukcje
Podgrzać kuchenkę do średniej lub średniej wysokości. Żeberka natrzeć oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem.
Aby glazury, połączyć sok ananasowy, ocet i sos sojowy w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 3 do 5 protokół.
Dodać ketchup, brązowy cukier, i imbir i gotować na wolnym ogniu przez 5 protokół. Wymieszaj sok z limonki, kolendrę i miętę.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Nasmarować ruszt i umieścić na nim żebra od strony kości na bezpośrednim ogniu. Gotować przez 5 do 7 minut, a następnie odwrócić i gotować przez 5 do 7 minut więcej. Powtórz proces przez 40 do 45 minut, lub aż żebra są pull-apart przetargu. Przesuń żebra z dala od bezpośredniego ciepła i polewaj stronę Kości sosem, a następnie obróć i polewaj stronę mięsa. Gotować przez 10 minut. Powtórz jeszcze jeden lub dwa razy, jeśli jest to wymagane.
Przenieś żebra na deskę do krojenia i pozwól im odpocząć, pokrytą luźno folią aluminiową, przez 10 do 15 minut.
Żeberka pokroić na poszczególne kawałki i podawać.
Przedruk za zgodą najlepszych amerykańskich przepisów na żeberka przez Ardie A. Davis i szefa kuchni Paula Kirka, © 2012 Andrews McMeel Publishing