Ręcznie Cięte Spaetzle
Ręcznie cięte Spaetzle może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 392 kalorie, 11g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś ciężką śmietanę, mąkę, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 37%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Spaetzle, Spaetzle, oraz Durszlak Spaetzle dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć mąkę i sól. W innej misce ubić żółtka z całych jaj i śmietany. Mieszaj mieszaninę jajek do mąki, aż powstanie ciasto. Zagnieść i uformować ciasto w gładką kulkę. Spłaszczyć ciasto na dysk, owinąć w folię i pozostawić w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę.
Ciasto pokroić na ćwiartki. Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj jedną czwartą ciasta o grubości 1/8 cala.
Ciasto pokroić w paski o szerokości 3 cali.
Każdy pasek pokroić w poprzek na makaron o szerokości 1/8 cala i przełożyć na blachę do pieczenia. Powtórzyć z pozostałym ciastem.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać makaron i gotować do miękkości, o 4 protokół; odcedzić.
Dodać masło do garnka i rozpuścić na małym ogniu.
Dodać makaron i liście selera i wrzucić dobrze. Doprawić solą i pieprzem i podawać od razu.
Make Ahead: ciasto spaetzle można schłodzić przez noc.
Pozostawić do temperatury pokojowej przed rozwałkowaniem.