Rzodkiewka, Enoki, mandarynka i sałatka z awokado z " uczty
Rzodkiewka, Enoki, mandarynka i sałatka z awokado z " uczty jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Jedna porcja zawiera 322 kalorie, 4G białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,87 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz awokado, belgijską endywię, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Z Awokado I Mandarynek, Sałatka z rukoli, awokado i mandarynki, oraz Sałatka z awokado i mandarynki z Jalapeño Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rzodkiewki pokroić tak cienko, jak to możliwe mandoliną lub bardzo ostrym nożem.
Umieść mandarynkę na desce do krojenia i odetnij trochę z obu końców, aby utworzyć płaskie powierzchnie. Ustaw mandarynkę na jednym z płaskich końców. Używając dużego, ostrego noża, ogol skórę, obierz i jak najwięcej pestek wzdłuż krzywej owocu. Wycisnąć wszelkie soki ze skóry do małej miseczki i rezerwy.
Pracując nad miską z sokami ostrym nożem do parkowania, przytrzymaj mandarynkę w dłoni nie dominującej i użyj dominującej dłoni, aby przeciąć segment wzdłuż membrany.
Wytnij wzdłuż przeciwległej błony (W V), uwalniając segment i zbierając wszelkie soki i sam owoc w misce poniżej. Powtórz ze wszystkimi segmentami, a następnie wyciśnij Pozostałe soki z membran i wrzuć. Powtórz z pozostałymi mandarynkami.
Sok z mandarynek wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek i szczyptą soli.
Ułóż endywii, rzodkiewki, segmenty mandarynki i awokado wśród talerzy.
Podgrzać Pozostałe 1 łyżka oliwy z oliwek na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodaj enoki, doprawić solą, i gotować, aż chrupiące i brązowy, 3 do 4 protokół.
Posypać gotowaną enoki sałatką.
Skropić sosem, doprawić solą i pieprzem, rozsypać szczypiorkiem.