Rzepa, ziemniaki i szynka
Rzepa, ziemniaki i szynka mogą być właśnie tym dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis daje 6 porcji, każda o wartości 200 kalorii , 8 g białka i 6 g tłuszczu . Za 73 centy za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jeśli masz pod ręką mleko, mąkę, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 45 minut . Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 73% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Zupa z czerwonej soczewicy z kurczakiem i rzepą , Panini z szynką i serem szwajcarskim z grzybami i jarmużem oraz Zupa kantalupa z chrupiącą szynką i bazylią .
Instrukcje
W rondlu zeszklij cebulę na maśle. Dodaj mąkę, sól (opcjonalnie), bazylię i pieprz. Stopniowo dolewaj wodę i mleko. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu i gotuj przez 2 minuty, ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia. W natłuszczonym naczyniu do pieczenia o wymiarach 28 x 18 cm ułożyć warstwami ziemniaki, rzepę i szynkę; polać sosem. Przykryć i piec w temperaturze 175°C przez 1,5 godziny lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.