Rzadka sałatka z wołowiny i sardeli z sosem rukola i Cezar
Rzadka sałatka z wołowiny i sardeli z sosem rukola i Cezar zajmuje około 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 461 kalorii, 42g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 3,71 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, polędwicę do pieczenia, anchois i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest niesamowite. Tajny składnik (sardela): Zielona sałatka Cezar, Sałatka Cezar w April Bloomfield ' s kalafior & Sardela makaron, oraz Sałatka Cezar z anchois zawinięty czosnek i pikantna cytryna Sabayon są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej patelnię z grilla lub patelni do średniej wysokości i piekarnik do 200C / 180C wentylator / Gaz
Wołowinę natłuścić, obficie doprawić, następnie podsmażyć lub grillować, na tłuszczu w dół, przez 5 minut, aż dobrze okruchy i ciemne. Obrócić mięso i podsmażyć na wszystkich innych stronach, obracając go co 2 min lub tak, aż zwęglone na całym. Jeśli używasz patelni, łyżka nadmiar tłuszczu, jeśli trzeba.
Przenieść patelnię do piekarnika lub przenieść wołowinę do chłodniejszej części grilla, a następnie gotować przez 25 minut. Odpoczywaj przez 30 minut. W międzyczasie przygotuj dressing (patrz przepis poniżej), a następnie odstaw go do lodówki.
Cienko pokroić wołowinę i położyć plastry na dużym talerzu.
Wymieszaj razem rukolę, fasolę i rozdarte anchois, wymieszaj z 100 ml dressingu, a następnie wrzuć sałatkę na mięso.
Skropić więcej dressingiem, rozsypać na wiórkach parmezanu i podawać z chlebem lub młodymi ziemniakami.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Sałatka sprawdza się bardzo dobrze z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.