Ryż Jogurtowy
Need a bezglutenowy i wegetariański posiłek poranny? Ryż jogurtowy może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 254 kalorie, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka mielonej kurkumy, jogurtu, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Spróbuj Ryż twarogowy (ryż Indyjski z jogurtem), Ryż Jogurtowy, oraz ryż twarogowy, jak zrobić ryż twarogowy (ryż jogurtowy) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić ryż i wodę do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż ryż jest miękka, 20 do 25 protokół.
Podgrzać ghee w małej patelni na średnim ogniu.
Dodaj złamany pieprz chile, i gotować, aż pachnące, o 30 sekund. Wymieszać w czarnych nasion gorczycy, i gotować, aż zaczną pop, o 30 sekund więcej.
Wyjąć z ognia i wymieszać kurkumę, liście curry i proszek asafoetida.
Ubić mleko, jogurt, i przypraw ghee razem w dużej misce, aż będzie gładka. Złożyć w ryżu, aż dobrze wymieszane. Doprawić do smaku solą, a następnie pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej przed podaniem.