Ryż Jeera (Kminek)
Jeera (kminek) ryż może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Ten przepis służy 2 i kosztuje 82 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 460 kalorii. 14 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka nasion kminku, wody, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj ryż jeera lub ryż kminkowy, jak zrobić ryż jeera, Charishma ' s Delicious kminek (Jeera) Rice, oraz Ziemniaki Z Kminkiem Indyjskim (Jeeran Aloo ) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średniej wielkości rondlu na średnim ogniu. Wrzuć nasiona kminku i gotuj, aż się rozpryskają. Nie pozwól, aby nasiona kminku spaliły się lub stały się naprawdę Ciemnobrązowe.
Dodać ryż i smażyć na oleju przez około 1 minutę.
Dodać wodę i sól i doprowadzić do wrzenia. Gdy woda się zagotuje, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i przykryj rondel. Gotować ryż przez około 15 minut. Jeśli czujesz, że ryż jest coraz spalony w pobliżu podstawy patelni, jak gotuje, jedną z sztuczek jest umieszczenie rondla na innej płaskiej patelni lub patelni, która jest bezpośrednio na płomieniu. Rzuć widelcem.