Ryż i soczewica z liśćmi Curry i imbirem (Ven Pongal)

Ryż i soczewica z liśćmi Curry i imbirem (Ven Pongal)
Przepis ryż i soczewica z liśćmi Curry i imbirem (Ven Pongal) jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 148 kalorii. Mieszanka koszernej soli, ryżu, julienne-imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Thinai Sakkarai Pongal-Foxtail Millet Sweet Pongal, Cheat ' s soczewica & warzywa brązowy ryż Biryani (ft. Sunrice Rice & Soczewica) + Gratis, oraz Varagu Arisi Ven Pongal - Kodo Millet Pongal dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj nasiona kminku i pieprzu na patelnię. Gotować 30 sekund lub aż kminek zmieni kolor na czerwonawo brązowy, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Przenieść do moździerza; ostudzić. Zmiażdżyć mieszankę kminku tłuczkiem aż do grubo zmielonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
4
Opłucz soczewicę na sicie pod zimną bieżącą wodą, aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
5
Połącz soczewicę, 4 szklanki wody i ryż w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Wymieszać mieszaninę kminku, sól, i kurkuma; gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować 10 minut, mieszając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
SoczewicaSoczewica
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 10 minut. Wymieszaj kolendrę i pozostałe składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
7
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Field Recordings Chenin Blanc. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Field Recordings Chenin Blanc
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia38
Magazyn