Rybne Curry z Tamaryndowcem

Rybne Curry z Tamaryndowcem
Przepis ryby Curry z Tamaryndowcem może zaspokoić indyjskie pragnienie w około 1 godzina i 30 minut. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 4,23 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 39g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 455 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Niewiele osób lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odebrać chiles, Curry liści, olej roślinny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Curry Z Ryb Tamaryndowca, Curry z pomidorami i tamaryndowcem, oraz Kwaśna zupa rybna z tamaryndowcem.

Instrukcje

1
Na dużej, głębokiej patelni, doprowadzić wodę do gotowanego na wolnym ogniu z 1 łyżką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać filety grouper i kłusować na małym ogniu przez 6 minut, aż częściowo ugotowane. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś rybę na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z GrouperaFilety Z Groupera
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
3
Do średniej miski wlać 4 szklanki płynu do kłusowania, resztę wyrzucić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Wlać 2 szklanki zarezerwowanego płynu kłusowniczego do miski i dodać tamaryndowca; użyj masher ziemniaczany rozbić tamaryndowca jak można. Odcedzić sok z tamaryndowca do małej miski, naciskając na ciała stałe; wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z TamaryndowcaSok Z Tamaryndowca
TamaryndTamarynd
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
W małej patelni, połączyć nasączone czerwone chiles, czosnek, curry, nasiona kolendry, nasiona kminku i belacan i tosty na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż pachnące, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
BelacanBelacan
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Przenieść przyprawy do młynka do przypraw i ostudzić. Przyprawy zmielić na suchą pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
7
Wytrzeć głęboką patelnię i dodać olej roślinny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodać nasiona gorczycy i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż zaczną pop, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
9
Dodaj pastę przyprawową i gotuj, mieszając, aż kolor lekko się pogłębi, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
10
Dodać cebulę, liście curry i trawę cytrynową i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
Eliksir GEliksir G
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
11
Dodaj sok z tamaryndowca na patelni i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z TamaryndowcaSok Z Tamaryndowca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Dodać mleko kokosowe, okra, bakłażan, pomidory, Tajskie chiles, cukier i pozostałe 2 szklanki płynu do kłusowania i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Przyprawić solą i gotować curry na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie, a płyn lekko zgęstnieje, o 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Thai ChiliThai Chili
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
13
Pokrój rybę na 2-calowe kawałki i nestle je w sosie. Dusić na umiarkowanie wysokim ogniu, aż ryba jest po prostu gotowane przez, o 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia63
Magazyn