Ryba z frytkami z piekarnika
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na amerykańskie jedzenie. Spróbuj przygotować rybę z frytkami w domu. Za 2,95 dolara za porcję otrzymasz przystawkę dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 429 kalorii , 27 g białka i 8 g tłuszczu . Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Mieszanka pieczonych ziemniaków, parmezanu, sosu tatarskiego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę pescatariańską . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 72% wyniku , co jest dobrym wynikiem. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj smażoną w piekarniku rybę z frytkami , smażoną w piekarniku rybę z frytkami i pieczoną w piekarniku rybę z frytkami .
Instrukcje
W dużej misce połącz oliwę i pieprz.
Ziemniaki pokroić wzdłuż na 1/2 cala. paski.
Dodaj do mieszaniny olejów; wrzucić do płaszcza.
Umieść na 15-calowym. x 10 cali x 1-cal. blachę do pieczenia pokrytą sprayem kuchennym.
Piec bez przykrycia w temperaturze 425°C przez 25–30 minut lub do momentu, aż uzyskasz złoty kolor i chrupkość.
W międzyczasie w płytkim naczyniu wymieszaj mąkę i pieprz. W drugim naczyniu ubij substytut jajka i wodę. W trzecim naczyniu połącz płatki kukurydziane, ser i cayenne. Obtoczyć rybę w mące, następnie zanurzyć w mieszance jajecznej i obtoczyć w bułce tartej.
Umieścić na blasze do pieczenia pokrytej sprayem kuchennym.
Piec w temperaturze 425°C przez 10-15 minut lub do momentu, aż ryba będzie łatwo łuskać się widelcem.
Podawać z frytkami i sosem tatarskim według uznania.