Ryba z frytkami

Ryba z frytkami
Fish and Chips wymaga mniej więcej 30 minut od początku do końca. To danie główne ma 248 kalorii, 41g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na $3.96 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Niewiele osób lubiło to szkockie danie. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz proszek do pieczenia, cebula w proszku, olej roślinny i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Ryba poobijana w piwie (dla ryb N ' Chips), Ryba popijana piwem (ryba z frytkami), oraz Ryba z frytkami.

Instrukcje

1
Ziemniaki dobrze wyszorować, a następnie pokroić w grube pałeczki o grubości 1/4". Dokładnie wysuszyć papierowymi ręcznikami i pozostawić je na papierowych ręcznikach, aby powierzchnia ziemniaków wyschła na około 30 minut. Możesz pominąć ten krok, jeśli jesteś naciskany na czas, ale twoje ziemniaki nie będą tak ostre.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
2
Wymieszać mąkę, skrobia kukurydziana, papryka, i cebula w proszku w średniej misce, aż dobrze połączone. Każdy filet rybny ze wszystkich stron przepłukać mieszanką mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
RamięRamię
Filety RybneFilety Rybne
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Dodaj 1 1/2" oleju roślinnego do ciężkiego dna garnka i podgrzać do 330 stopni F. Linia A 2 stojaki druciane z 2 warstwami ręczników papierowych każda.Smażyć ziemniaki w partiach, aż jasny kolor opalenizny i krawędzie są po prostu zaczyna brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Przenieść smażone chipsy do jednego przygotowanego stojaka do odsączenia.Gdy ziemniaki są gotowe do smażenia, dodać proszek do pieczenia do mieszanki mąki i ubić razem. Następnie dodaj zimne piwo do mieszanki mąki i lekko ubijaj. To jest w porządku, jeśli istnieje jeszcze kilka grudek, tylko upewnij się, że nie overmix ciasto lub skończy się ciężkie. Filety zanurzamy w cieście i smażymy partiami. Odwróć filety szczypcami, gdy zobaczysz, że krawędzie zaczynają się jasnobrązowo.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Plus 2 łyżeczki Zimnego Masła, Podzielone2 łyżki Plus 2 łyżeczki Zimnego Masła, Podzielone
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
5
Przenieść do drugiego przygotowanego stojaka, gdy zakończą smażenie.Po zakończeniu smażenia ryby, zwiększyć ciepło oleju do 375 stopni F. frytki smażyć po raz drugi, aż będą złote i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Cienki-Cienki-
6
Odcedzić na stojaku i posypać solą. Smażyć rybę po raz drugi w wyższej temperaturze do uzyskania złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Drenaż na stojaku.
8
Rybę i frytki podawać z cytryną lub octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn