Ryba w sosie pomidorowym (ryba panierowana )
Ryba w sosie pomidorowym (ryba panierowana) to pescatarian przepis z 6 porcjami. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 228 kalorii, 3G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis z phamfatale.com ma 7 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz czosnek, papryka, mąka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Pieczone Panierowane Paluszki Rybne Z Sosem Tatarskim, Panierowane kanapki rybne z sosem tatarskim miętowo-kaparowym, oraz Ryba Panierowana W Mgnieniu Oka.
Instrukcje
Poproś sprzedawcę ryb o przygotowanie 6 steków turbota. Upewnij się, że skóra ryby jest skalowana. Umyć i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Steki rybne umieścić w małym, płytkim naczyniu. Doprawić solą, czerwonym chili w proszku i 1 ząbkiem rozgniecionego czosnku. Upewnij się, że przyprawy pokrywają ryby.
W naczyniu równomiernie rozprowadzić łyżkę oleju. Marynować rybę nie dłużej niż 30 minut.
Pokrojony w kostkę chleb włóż do robota kuchennego (lub mini-robota kuchennego) i kilka razy pulsuj na drobny biały proszek.
Wlać mieszaninę do miski. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić.Poklepać rybę do sucha jeszcze raz. Używając Sitka o średniej siatce, posyp bułkę tartą stekiem rybnym i otrząśnij nadmiar bread.In patelnię, rozgrzać olej i podsmażyć czosnek na złoty kolor.
Czosnek wyjąć i odstawić. Gdy olej ma ładny czosnkowy smak, dodać masło na średnim ogniu. Delikatnie potrząśnij nadmiar bułki tartej z każdego kawałka ryby jeszcze raz.
Umieść rybę w oleju, upewniając się, że steki rybne nie dotykają się nawzajem. Potrząśnij patelnią, aby upewnić się, że ryba jest całkowicie pokryta olejem i nie przykleja się do dna patelni. Gotować przez około 2-3 minut, aż lekko złoty (w zależności od grubości steku), odwrócić każdy kawałek (używam pałeczki, które uważam za łatwiejsze do manewrowania; można użyć Tokarki ryb szczelinowych) i smażyć drugą stronę przez kolejne 2-3 minuty, aż chrupiące i lekko rumiane. Potrząśnij jeszcze raz patelnią.
Steki rybne ułożyć na papierowych ręcznikach.
Dodaj więcej oleju na patelni (w razie potrzeby).
Dodaj cebulę i gotuj na małym ogniu przez około 5 minut, często mieszając, aby zapobiec poparzeniu cebuli, aż kolor będzie równomiernie złoty brąz.
Dodaj marchew, czosnek, pasta pomidorowa, posiekane pomidory, pieprz jalapeo. Dobrze wymieszać.
Dodaj paprykę i ocet. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Wreszcie, dodać rybę z powrotem na patelni. Wyłącz ogrzewanie. Kolor mięsa powinien być biały i nieprzezroczysty, a Tekstura łuszcząca się.
Podawać natychmiast, przyozdobione zielonymi oliwkami i bazylią.Bon apptit!
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Loveblock Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 24 dolarów za butelkę.
![Loveblock Pinot Gris]()
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.