Ryż z kokosem i soczewicą (Arroz con Coco y Lentejas)
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Ryż z kokosem i soczewicą (Arroz con coco y Lentejas) może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 512 kalorii, 12g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 157 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, ząbek czosnku, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Arroz Con Coco (Kolumbijski Ryż Kokosowy), Ryż z kokosem i krewetkami (Arroz Con coco Y Camarones), oraz Arroz con Coco (kubański kokosowy Pudding ryżowy) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłukać i moczyć soczewicę przez 30 minut.
Rozgrzać oliwę w średnim garnku.
Dodać cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, o 3 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez 2 minuty więcej.
Dodaj soczewicę, liść laurowy, sól i wodę. Przykryć i gotować na średnim ogniu przez około 30-40 minut lub aż soczewica są gotowane i woda jest wchłaniana.Wyrzucić liść laurowy, dodać ryż i mieszać do połączenia.
Dodać mleko kokosowe i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć garnek i niech gotować na małym ogniu przez 20 protokół.
Udekoruj świeżą kolendrą i podawaj.Chciałbym podziękować Sarah z Vazhayila i Pooja w Experiments in my kitchen za nagrody.Kreativ BloggerI love your Blog