Ryż z kokosem i soczewicą (Arroz con Coco y Lentejas)

Ryż z kokosem i soczewicą (Arroz con Coco y Lentejas)
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Ryż z kokosem i soczewicą (Arroz con coco y Lentejas) może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 512 kalorii, 12g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 157 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, ząbek czosnku, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Arroz Con Coco (Kolumbijski Ryż Kokosowy), Ryż z kokosem i krewetkami (Arroz Con coco Y Camarones), oraz Arroz con Coco (kubański kokosowy Pudding ryżowy) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Opłukać i moczyć soczewicę przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
2
Rozgrzać oliwę w średnim garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Dodać cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
Dodać czosnek i gotować przez 2 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
5
Dodaj soczewicę, liść laurowy, sól i wodę. Przykryć i gotować na średnim ogniu przez około 30-40 minut lub aż soczewica są gotowane i woda jest wchłaniana.Wyrzucić liść laurowy, dodać ryż i mieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SoczewicaSoczewica
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Dodać mleko kokosowe i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć garnek i niech gotować na małym ogniu przez 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Udekoruj świeżą kolendrą i podawaj.Chciałbym podziękować Sarah z Vazhayila i Pooja w Experiments in my kitchen za nagrody.Kreativ BloggerI love your Blog
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
8
One Lovely Blog
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn