Ryż Hiszpański

Ryż Hiszpański
Przepis hiszpański ryż jest gotowy w około 50 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis służy 6 i kosztuje 85 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 327 kalorii, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz liść laurowy, ryż, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Slow Cooker Mexican Rice (Hiszpański Ryż), Ryż Hiszpański, oraz Jak: hiszpański ryż dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść ryż w sitku o drobnych oczkach i spłucz pod zimną wodą, aż woda będzie czysta. Ryż odstawić do sitka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2
W blenderze umieścić pomidory, 3/4 szklanki bulionu, czosnek, cebulę i odmierzoną sól i zmiksować na wysoki poziom aż do przecieru. (Powinieneś mieć 3 1/2 szklanki płynu. Jeśli nie masz wystarczająco dużo, dodaj pozostałe 1/4 szklanki bulionu w razie potrzeby.) Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Rozgrzać olej w dużym garnku z grubym dnem lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
4
Dodaj odcedzony ryż i gotuj, mieszając i skrobając dno garnka od czasu do czasu drewnianą łyżką, aż ryż będzie pachnący i wyda trzaskający dźwięk, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodać przecier pomidorowy i liść laurowy. Wymieszać, aby połączyć, zeskrobując dno garnka, aby poluzować wszelkie przyklejone ziarna ryżu i doprowadzić do wrzenia. Przykryj szczelną pokrywką, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj bez przeszkód, aż ryż będzie miękki, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Wyjmij garnek z ognia i pozostaw pod przykryciem na 10 minut. Wyrzucić liść laurowy i puścić ryż widelcem, zawierając warstwę pomidora na wierzchu. Smak i doprawić solą w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Możesz spróbować Fableist Tempranillo. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 21 dolarów za butelkę.
Fableist Tempranillo
Fableist Tempranillo
Wypełnione jagodami, czarną porzeczką i gorzką czekoladą. Wino ma aksamitne uczucie w ustach z utrzymującym się wykończeniem, które jest ciepłe i satysfakcjonujące.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn