Runda 2-Kieszenie Pita Z Kebobem Wołowym
Round 2-Beef Kebob Pita Pockets wymaga mniej więcej 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 183g białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 1986 kalorie. Na 8,47 zł / porcja, ten przepis okładki 64% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz bambusowe szaszłyki, sól, olej canolan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kieszenie BLT Pita, Kieszenie Pita, oraz Mediterranean Pita Pockets.
Instrukcje
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu i Spryskaj patelnię nieprzywierającym sprayem do gotowania. Grilluj kebaby 3 minuty na stronę, aż średnio rzadkie.
W małej misce połącz ogórki i resztki zarezerwowanej marynaty jogurtowej.
Odetnij górę z kieszeni pita. Napełnij kieszenie mieszaniną wołowiny, kuskusu i ogórka jogurtowego.
Umieść na serwowaniu potraw i podawaj.
W dużej misce ubij razem olej rzepakowy, czosnek, jogurt, kminek, sól, pieprz i ostry sos. Rezerwa połowa marynaty, w przykrytej misce, i przechowywać w lodówce.
Dodać kostki wołowiny do pozostałej marynaty, przykryć i przechowywać w lodówce w dowolnym miejscu od 30 minut na noc.
Rozgrzej patelnię grillową lub grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu. Pamiętaj, aby nasmarować powierzchnię grilla przed grillowaniem kebabów.
Na szaszłyki nawlecz kostki wołowiny i kawałki cebuli, na przemian 3 kawałki wołowiny i cebuli na szaszłyk. Odstawić dodatkowe kostki wołowiny.
Umieść szaszłyki na patelni grillowej i gotuj 3 do 4 minut z każdej strony na średnio rzadkie.
Kebaby ułożyć na półmisku wraz z pikantnym kuskusem.
Skropić z niektórych zastrzeżone marynaty i służyć.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Podsmaż czosnek z płatkami czerwonej papryki przez 2 minuty, uważając, aby nie spalić czosnku.
Dodać bulion z kurczaka, podgrzać do średniej wysokości i doprowadzić do wrzenia. Wmieszać kuskus, przykryć i zdjąć z ognia.
Odstawić 5 minut. Doprawić solą i pieprzem oraz puch widelcem.
Przełożyć do miski i podawać.