Rubinowy grejpfrut i kruche ciasteczka
Ruby Grapefruit and Shortcakes zajmuje około 50 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka , 29 g tłuszczu i łącznie 518 kalorii . Ten przepis jest dla 10 osób. Za 97 centów za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako bardzo niedrogi deser. Mieszanka kawałków grejpfruta, soku z rubinowego grejpfruta, maślanki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 42% , to danie jest całkiem dobre. Mandarynka i Ruby Red Grapefruit Tiramisu , Bazyliowy Grejpfrut Pesto i Grejpfrutowy Chleb Makowy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, ½ szklanki cukru, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Pokrój masło, aż mieszanka będzie przypominać grube okruszki. Wymieszaj z maślanką i imbirem, aż będą wilgotne.
Przenieś na lekko posypaną mąką powierzchnię; zagniataj 8-10 razy. Uklep lub rozwałkuj na grubość 1 cala; pokrój posypaną mąką foremką do ciastek o średnicy 3 cali.
Układać w odstępach 2 cali na nieposmarowanej blasze do pieczenia.
Posmaruj wierzch kremem i posyp resztą cukru.
Piec w temperaturze 400° przez 12–15 minut lub do uzyskania złotego koloru.
W międzyczasie wlej sok grejpfrutowy i cukier do małego rondelka. Doprowadź do wrzenia; gotuj, aż płyn zmniejszy się o połowę.
Dodaj grejpfruta i delikatnie wymieszaj.
W dużej misce ubij śmietanę, aż zacznie gęstnieć.
Dodaj cukier puder; ubijaj, aż powstanie sztywna piana. Wymieszaj z imbirem.
Rozdziel ciepłe shortcakes na pół w poziomie. Nałóż łyżką nadzienie na spody; zmień wierzch i udekoruj bitą śmietaną.