Rozmaryn Porzeczka Focaccia
Przepis rozmaryn porzeczka Focaccian jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny wegańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 141 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 12. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz rozmaryn, mączkę kukurydzianą, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Jak zrobić Chleb Focaccia & rozmaryn czosnek Focaccia, Rozmaryn Focaccia, oraz Rozmaryn Focaccia.
Instrukcje
Połączyć 2 szklanki mąki, drożdże i 1 łyżeczka soli w dużej misce, dobrze mieszając.
Połącz wodę i 2 łyżki oliwy z oliwek w rondlu; umieść na średnim ogniu, aż mieszanina będzie bardzo ciepła (120 do 130).
Stopniowo dodawaj płynną mieszaninę do mieszaniny mąki, dobrze bijąc przy niskiej prędkości miksera elektrycznego. Pokonaj dodatkowe 2 minuty ze średnią prędkością. Stopniowo wymieszać wystarczającą ilość pozostałej 3/4 szklanki mąki chlebowej, aby uzyskać miękkie ciasto.
Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą i zagniatać, aż będzie gładkie i elastyczne (około 10 minut).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 40 minut lub do podwojenia luzem.
Dziurkować ciasto w dół; obrócić na powierzchnię roboczą i lekko spłaszczyć.
Posypać porzeczki i rozmaryn na ciasto; zagnieść delikatnie, aby włączyć porzeczki i rozmaryn. Przykryć i pozostawić ciasto na 15 minut.
Rozwałkuj ciasto na 11-calowe koło; umieść na blasze do pieczenia posypanej mąką kukurydzianą.
Niech ciasto odpocząć 10 minut.
Wymieszać ciasto z 1 łyżeczką oliwy z oliwek i równomiernie posypać koszerną solą. Wbijaj dziury w cieście w odstępach 1-calowych za pomocą uchwytu drewnianej łyżki.
Piec w 500 przez 10 do 12 minut lub do złotego koloru.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Spalletti Chianti rezerwowy Poggio Reale z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale]()
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.