Rozmaryn polędwica wołowa z sosem z czerwonego wina jeżyny

Rozmaryn polędwica wołowa z sosem z czerwonego wina jeżyny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 775 kalorii, 33g białka, oraz 57 g tłuszczu każdy. Na $7.79 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka szalotki, oliwy z oliwek, koszernej soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać jeżyny, można śledzić to danie główne z Tort weselny z jeżynami i różami jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest solidne. Podobne przepisy to Pieczona polędwica wołowa z sosem rozmarynowym, czekoladowym i winnym, Polędwica wołowa z sosem z czerwonego wina, oraz Polędwica Wołowa Z Sosem Z Czerwonego Wina.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Podgrzej żeliwną patelnię na dużym ogniu przez 2 minuty. Podczas gdy patelnia nagrzewa, pat steki suche ręcznikiem papierowym, a następnie posypać posiekanym rozmarynem i trochę soli i pieprzu.
Dodaj olej na patelni i, raz mieni się i jest prawie palenie, dodać steki i gałązki rozmarynu i sear przez 4 minut z każdej strony, aż dobrze rumiane z ładną skórką.
Steki i gałązkę rozmarynu wyjąć na talerz i luźno przykryć folią.
Podczas odpoczynku steki, obniżyć ogień do medium, dodać szalotki i tymianek na patelni i gotować, aż miękka, o 2 protokół.
Dodaj wino, włączyć ciepło z powrotem, i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki, które są przyklejone do dna patelni. Zmniejsz wino o połowę, około 3 minut. Wymieszać bulion wołowy, jeżyny i konfitury jagodowe. Jagody rozgnieść w sosie drewnianą łyżką. Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż sos się zmniejszy i pokryje tylną część łyżki.
Zdjąć z ognia i zawirować w zimnym maśle. Smak do przypraw i dodać sól i pieprz w razie potrzeby.
Podawać stek skropiony sosem.