Rozkosz Buddy (Jai)

Rozkosz Buddy (Jai)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj rozkoszy Buddy (Jai). Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 334 kalorie, 12g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 15. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 36 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka sosu sojowego, oleju roślinnego, paluszków z fasoli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rozkosz Buddy, Rozkosz Buddy, oraz Rozkosz Buddy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do namaczania suszonych składników: 1
2
Suszone grzyby shiitake umieścić w średniej misce, przykryć 3 szklankami ciepłej wody i namoczyć, aż zmiękną, co najmniej 5 godzin lub przez noc.2
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Grzyby ShiitakeSuszone Grzyby Shiitake
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Umieść suszone patyczki fasoli i suszone pąki lilii w oddzielnych dużych miseczkach, przykryj je ciepłą wodą i odstaw na 1 godzinę, aby zmiękły, upewniając się, że są zanurzone w wodzie i rozbijając wszelkie pąki lilii, które się sklejają.3
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Umieść wysuszony czarny mech i wysuszony czarny grzyb w oddzielnych średnich miseczkach. Przykryj każdy ciepłą wodą i odstaw na 1 godzinę, aby zmiękczyć, upewniając się, że są zanurzone w wodzie.4Bring 8 szklanek wody do wrzenia w dużym 12-quart stockpot z pokrywką szczelnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
5
Wyjąć z ognia, dodać głęboko smażone kulki tofu i glutenu, i zanurzyć je, umieszczając mały talerz na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
6
Niech siedzieć 15 minut, aby usunąć część oleju z tofu i glutenu kulki.Do przygotowania namoczonych składników: 1używając szczelinowej łyżki, przenieś grzyby shiitake na deskę do krojenia, uważając, aby nie zakłócić ziarnistego osadu na dnie miski. Odciąć twarde łodygi i przeciąć każdy grzyb na pół; odstawić. Powoli wlać 2 szklanki płynu namaczającego do miarki, pozostawiając osad; odstawić. Pozostałą ciecz i osad należy wyrzucić.2
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
7
Odcedzić kije twaróg fasoli i pokroić w poprzek na kawałki 1-1 / 2-cala; odstawić.3
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
8
Odcedzić pąki lilii i zawiązać węzeł na środku każdego z nich; odstawić.4
9
Odcedzić Mech, umieścić w średniej misce, dodać 1 łyżeczkę oleju roślinnego i dużą szczyptę soli, i wrzucić do połączenia; odstawić.5
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
10
Odcedzić czarny grzyb; odstawić.6
11
Spuścić kulki tofu i glutenu z stockpot; oczyścić stockpot i odstawić na bok. Gdy kulki tofu i glutenu są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, delikatnie wycisnąć część nadmiaru płynu; odstawić.Do gotowania jai: 1Set garnek na płycie kuchennej.2
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
12
Podgrzej 14-calowy wok na dużym ogniu, aż będzie gorący.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
13
Skropić 1 łyżkę oleju na obwodzie woka i dodać grzyby shiitake i słomy w równej warstwie. Doprawić dużą szczyptą soli i małą szczyptą cukru i, za pomocą metalowej szpatułki, smażyć, aż grzyby będą pachnące i zaczną mięknąć, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby SłomianeGrzyby Słomiane
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Słomki Do PiciaSłomki Do Picia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
14
Przelew do puli.3jeden składnik na raz, używając 1 łyżki oleju dla każdego i przyprawiając solą i cukrem, smażyć kije z twarogu fasolowego, Mech, kukurydzę i orzechy miłorzębu, aż lekko zmiękną, około 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza Dla NiemowlątKukurydza Dla Niemowląt
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
15
Przenieś każdą partię do puli zapasów.4używając 1 łyżki oleju i przypraw solą i cukrem, smażyć razem kulki tofu i glutenu, aż będą pachnące, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
16
Przelew do puli.5używając 1 łyżki oleju i przyprawiając solą i cukrem, smażyć razem puszki i świeże pędy bambusa do ogrzania, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
17
Przelew do puli.6stir składniki w garnku razem aż dokładnie połączone.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
18
Dodaj zarezerwowany płyn do namaczania grzybów, płyn do grzybów w puszkach i wystarczającą ilość wody, aby pokryć tylko składniki. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć, i gotować 20 minut, mieszając od czasu do czasu.7. kapustę Napa przeciąć na pół wzdłuż, a następnie pokroić w poprzek na 1-calowe kawałki, odrzucając rdzeń; odstawić. Przyciąć końce off bok choy i pokroić na 2-calowe kawałki (nie trzeba ciąć, jeśli używasz serca baby bok choy); odstawić.8
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
Kapusta NapaKapusta Napa
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
19
Podgrzać wok na dużym ogniu, aż będzie gorąco.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
20
Skropić w 1 łyżkę oleju na obwodzie i dodać zarezerwowaną kapustę i imbir. Doprawić dużą szczyptą soli i niewielką szczyptą cukru i smażyć, aż kapusta zacznie po prostu więdnąć, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
21
Przelew do puli.9
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
22
Skropić 1 łyżkę oleju na obwodzie woka i dodać choy bok. Doprawić dużą szczyptą soli i niewielką szczyptą cukru i smażyć, aż bok choy zacznie po prostu więdnąć, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
23
Przelew do puli.10na raz, używając 1 łyżki oleju dla każdego i przypraw solą i cukrem, smażyć marchewkę, czarny grzyb i pąki lilii, aż zostaną pokryte olejem, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
24
Przenieś każdą partię do puli zapasów.11Stir jai razem dokładnie połączyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
25
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby po prostu przykryć składniki i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż wszystkie składniki są gotowane przez i miękkie, o 1 do 1 1/2 godziny. Wymieszać z groszkiem śnieżnym. Smak i doprawić solą i sosem sojowym w razie potrzeby. Jeśli wybierzesz, podawaj z ryżem na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
26
Udostępnij Ten Przepis
27
Drukuj
28
E-mail
29
Oszczędzanie (102)

Składniki

454papryka habaneroserca baby bok choy lub baby bok choy, myte i suszoneserca baby bok choy lub baby bok choy, myte i suszone454papryka habanerolub 6 małych dyni, podzielonych na ćwiartki (wybierz te, które są jasnozielone, ale ciężkie jak na swój rozmiar)lub 6 małych dyni, podzielonych na ćwiartki (wybierz te, które są jasnozielone, ale ciężkie jak na swój rozmiar)425papryka habanerokukurydza dla niemowląt, osuszonakukurydza dla niemowląt, osuszona198papryka habaneroświeże gotowane pędy bambusa, pokrojone w poprzek o grubości 1/4 calaświeże gotowane pędy bambusa, pokrojone w poprzek o grubości 1/4 cala170papryka habanerosuszone patyczki z twarogiem z fasolisuszone patyczki z twarogiem z fasoli1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 uncji suszonego czarnego grzyba, znanego również jako ucho chmurowe lub ucho drewniane (Około lub 4 uncje świeże)1/2 uncji suszonego czarnego grzyba, znanego również jako ucho chmurowe lub ucho drewniane (Około lub 4 uncje świeże)1calegrube o 1/2 cala) plastry obranego świeżego imbiru, zmiażdżone bokiem noża szefa kuchni, aby lekko spłaszczyćgrube o 1/2 cala) plastry obranego świeżego imbiru, zmiażdżone bokiem noża szefa kuchni, aby lekko spłaszczyć151 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychCukier granulowanyCukier granulowany28papryka habanerosuszony czarny Mechsuszony czarny Mech151 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól koszernaSól koszerna142papryka habanerosmażone kulki glutenowe (około 18)smażone kulki glutenowe (około 18)907papryka habanerokapusta Napa średnia (okapusta Napa średnia (o2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweuncje łuskane świeże lub konserwowane i odsączone orzechy miłorzębu (ouncje łuskane świeże lub konserwowane i odsączone orzechy miłorzębu (o57papryka habaneroSuszone czarne grzyby shiitake (około 15 średnich)Suszone czarne grzyby shiitake (około 15 średnich)227papryka habaneroKrążki słodkiej czerwonej paprykiKrążki słodkiej czerwonej papryki151 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSos sojowySos sojowy850papryka habanerogrzyby słomiane, odsączone, płyn reservedgrzyby słomiane, odsączone, płyn reserved227papryka habanerosmażone placki tofusmażone placki tofu1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw567papryka habaneropołówki pędów bambusa w wodzie, osuszone i pokrojone w poprzek o grubości 1/4 calapołówki pędów bambusa w wodzie, osuszone i pokrojone w poprzek o grubości 1/4 cala4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 uncji suszonych pąków lilii (o1/2 uncji suszonych pąków lilii (o
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs
Porcje15
Ocena Zdrowia19
Magazyn