Rozkosz Buddy (Jai)

Rozkosz Buddy (Jai)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj rozkoszy Buddy (Jai). Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 334 kalorie, 12g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 15. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 36 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka sosu sojowego, oleju roślinnego, paluszków z fasoli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rozkosz Buddy, Rozkosz Buddy, oraz Rozkosz Buddy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do namaczania suszonych składników: 1
2
Suszone grzyby shiitake umieścić w średniej misce, przykryć 3 szklankami ciepłej wody i namoczyć, aż zmiękną, co najmniej 5 godzin lub przez noc.2
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Grzyby ShiitakeSuszone Grzyby Shiitake
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Umieść suszone patyczki fasoli i suszone pąki lilii w oddzielnych dużych miseczkach, przykryj je ciepłą wodą i odstaw na 1 godzinę, aby zmiękły, upewniając się, że są zanurzone w wodzie i rozbijając wszelkie pąki lilii, które się sklejają.3
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Umieść wysuszony czarny mech i wysuszony czarny grzyb w oddzielnych średnich miseczkach. Przykryj każdy ciepłą wodą i odstaw na 1 godzinę, aby zmiękczyć, upewniając się, że są zanurzone w wodzie.4Bring 8 szklanek wody do wrzenia w dużym 12-quart stockpot z pokrywką szczelnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Wyjąć z ognia, dodać głęboko smażone kulki tofu i glutenu, i zanurzyć je, umieszczając mały talerz na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
6
Niech siedzieć 15 minut, aby usunąć część oleju z tofu i glutenu kulki.Do przygotowania namoczonych składników: 1używając szczelinowej łyżki, przenieś grzyby shiitake na deskę do krojenia, uważając, aby nie zakłócić ziarnistego osadu na dnie miski. Odciąć twarde łodygi i przeciąć każdy grzyb na pół; odstawić. Powoli wlać 2 szklanki płynu namaczającego do miarki, pozostawiając osad; odstawić. Pozostałą ciecz i osad należy wyrzucić.2
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Odcedzić kije twaróg fasoli i pokroić w poprzek na kawałki 1-1 / 2-cala; odstawić.3
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
8
Odcedzić pąki lilii i zawiązać węzeł na środku każdego z nich; odstawić.4
9
Odcedzić Mech, umieścić w średniej misce, dodać 1 łyżeczkę oleju roślinnego i dużą szczyptę soli, i wrzucić do połączenia; odstawić.5
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Odcedzić czarny grzyb; odstawić.6
11
Spuścić kulki tofu i glutenu z stockpot; oczyścić stockpot i odstawić na bok. Gdy kulki tofu i glutenu są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, delikatnie wycisnąć część nadmiaru płynu; odstawić.Do gotowania jai: 1Set garnek na płycie kuchennej.2
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
12
Podgrzej 14-calowy wok na dużym ogniu, aż będzie gorący.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
13
Skropić 1 łyżkę oleju na obwodzie woka i dodać grzyby shiitake i słomy w równej warstwie. Doprawić dużą szczyptą soli i małą szczyptą cukru i, za pomocą metalowej szpatułki, smażyć, aż grzyby będą pachnące i zaczną mięknąć, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby SłomianeGrzyby Słomiane
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Słomki Do PiciaSłomki Do Picia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
14
Przelew do puli.3jeden składnik na raz, używając 1 łyżki oleju dla każdego i przyprawiając solą i cukrem, smażyć kije z twarogu fasolowego, Mech, kukurydzę i orzechy miłorzębu, aż lekko zmiękną, około 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza Dla NiemowlątKukurydza Dla Niemowląt
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
15
Przenieś każdą partię do puli zapasów.4używając 1 łyżki oleju i przypraw solą i cukrem, smażyć razem kulki tofu i glutenu, aż będą pachnące, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
16
Przelew do puli.5używając 1 łyżki oleju i przyprawiając solą i cukrem, smażyć razem puszki i świeże pędy bambusa do ogrzania, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
17
Przelew do puli.6stir składniki w garnku razem aż dokładnie połączone.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
18
Dodaj zarezerwowany płyn do namaczania grzybów, płyn do grzybów w puszkach i wystarczającą ilość wody, aby pokryć tylko składniki. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć, i gotować 20 minut, mieszając od czasu do czasu.7. kapustę Napa przeciąć na pół wzdłuż, a następnie pokroić w poprzek na 1-calowe kawałki, odrzucając rdzeń; odstawić. Przyciąć końce off bok choy i pokroić na 2-calowe kawałki (nie trzeba ciąć, jeśli używasz serca baby bok choy); odstawić.8
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
Kapusta NapaKapusta Napa
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
19
Podgrzać wok na dużym ogniu, aż będzie gorąco.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
20
Skropić w 1 łyżkę oleju na obwodzie i dodać zarezerwowaną kapustę i imbir. Doprawić dużą szczyptą soli i niewielką szczyptą cukru i smażyć, aż kapusta zacznie po prostu więdnąć, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
21
Przelew do puli.9
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
22
Skropić 1 łyżkę oleju na obwodzie woka i dodać choy bok. Doprawić dużą szczyptą soli i niewielką szczyptą cukru i smażyć, aż bok choy zacznie po prostu więdnąć, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
23
Przelew do puli.10na raz, używając 1 łyżki oleju dla każdego i przypraw solą i cukrem, smażyć marchewkę, czarny grzyb i pąki lilii, aż zostaną pokryte olejem, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
24
Przenieś każdą partię do puli zapasów.11Stir jai razem dokładnie połączyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
25
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby po prostu przykryć składniki i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż wszystkie składniki są gotowane przez i miękkie, o 1 do 1 1/2 godziny. Wymieszać z groszkiem śnieżnym. Smak i doprawić solą i sosem sojowym w razie potrzeby. Jeśli wybierzesz, podawaj z ryżem na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
26
Udostępnij Ten Przepis
27
Drukuj
28
E-mail
29
Oszczędzanie (102)

Składniki

454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeserca baby bok choy lub baby bok choy, myte i suszoneserca baby bok choy lub baby bok choy, myte i suszone454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgelub 6 małych dyni, podzielonych na ćwiartki (wybierz te, które są jasnozielone, ale ciężkie jak na swój rozmiar)lub 6 małych dyni, podzielonych na ćwiartki (wybierz te, które są jasnozielone, ale ciężkie jak na swój rozmiar)425opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgekukurydza dla niemowląt, osuszonakukurydza dla niemowląt, osuszona198opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeświeże gotowane pędy bambusa, pokrojone w poprzek o grubości 1/4 calaświeże gotowane pędy bambusa, pokrojone w poprzek o grubości 1/4 cala170opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgesuszone patyczki z twarogiem z fasolisuszone patyczki z twarogiem z fasoli1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 uncji suszonego czarnego grzyba, znanego również jako ucho chmurowe lub ucho drewniane (Około lub 4 uncje świeże)1/2 uncji suszonego czarnego grzyba, znanego również jako ucho chmurowe lub ucho drewniane (Około lub 4 uncje świeże)1calegrube o 1/2 cala) plastry obranego świeżego imbiru, zmiażdżone bokiem noża szefa kuchni, aby lekko spłaszczyćgrube o 1/2 cala) plastry obranego świeżego imbiru, zmiażdżone bokiem noża szefa kuchni, aby lekko spłaszczyć15krewetki i żyłkiCukier granulowanyCukier granulowany28opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgesuszony czarny Mechsuszony czarny Mech15krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna142opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgesmażone kulki glutenowe (około 18)smażone kulki glutenowe (około 18)907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgekapusta Napa średnia (okapusta Napa średnia (o2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweuncje łuskane świeże lub konserwowane i odsączone orzechy miłorzębu (ouncje łuskane świeże lub konserwowane i odsączone orzechy miłorzębu (o57opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeSuszone czarne grzyby shiitake (około 15 średnich)Suszone czarne grzyby shiitake (około 15 średnich)227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeKrążki słodkiej czerwonej paprykiKrążki słodkiej czerwonej papryki15krewetki i żyłkiSos sojowySos sojowy850opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgegrzyby słomiane, odsączone, płyn reservedgrzyby słomiane, odsączone, płyn reserved227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgesmażone placki tofusmażone placki tofu1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw567opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepołówki pędów bambusa w wodzie, osuszone i pokrojone w poprzek o grubości 1/4 calapołówki pędów bambusa w wodzie, osuszone i pokrojone w poprzek o grubości 1/4 cala4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 uncji suszonych pąków lilii (o1/2 uncji suszonych pąków lilii (o
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs
Porcje15
Ocena Zdrowia19
Magazyn