Rosół Z Kurczaka W Szybkowarze
Rosół z kurczaka w szybkowarze to bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis z 4 porcjami. Za $1.49 za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 463 kalorii, 35g białka, oraz 30g tłuszczu. 6 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Ten przepis z Foodnetwork wymaga cebuli, marchwi, koszernej soli i skrzydełek z kurczaka. Najlepiej sprawdza się jako danie główne, i odbywa się w około 13 godzin i 15 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 60%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Podstawy: Jednogodzinny Bulion Z Kurczaka W Szybkowarze, Bulion z kości wieprzowej (Kuchenka lub szybkowar), oraz Jak zrobić bulion z kurczaka w powolnej kuchence.
Instrukcje
Umieść skrzydełka z kurczaka, warzywa, sól i ziarna czarnego pieprzu w 7-litrowym szybkowarze.
Wlej tyle wody, aby wszystko przykryć. Nie napełniaj powyżej linii "maksymalnego napełnienia" kuchenki lub 2/3 pełnego. Przykryj i zablokuj pokrywę. Doprowadzić do ciśnienia na dużym ogniu, około 20 minut. Zmniejsz ogień do niskiego, aby ledwo słyszeć syczenie z garnka. Gotuj przez 40 minut.
Zwolnij ciśnienie za pomocą urządzenia zwalniającego kuchenkę (przeczytaj instrukcję) lub ostudź kuchenkę, spuszczając zimną wodę na pokrywkę przez 30 sekund. Otwórz ostrożnie.
Umieść durszlak wyłożony gazą w dużej misce lub pojemniku i odcedź bulion. Wyrzuć ciała stałe. Przechowuj wywar w lodówce przez noc lub do zestalenia tłuszczu.
Usuń tłuszcz. Przechowywać w hermetycznym pojemniku w lodówce do 3 dni lub zamrażać do 6 miesięcy.