Rosołowa zupa dyniowa z pancettą i kapustą

Rosołowa zupa dyniowa z pancettą i kapustą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Rosołowej zupy z dyni z Pancettanem i kapustą. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 679 kalorii, 35g białka, oraz 50 g tłuszczu każdy. Na 3,38 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka liści laurowych, cebuli, ząbków czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Rosołowa Zupa Z Dyni, Zupa Z Kasztanów, Pancetty I Kapusty, oraz Zupa z dyni i pancetty [] dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Zacznij od zrobienia bulionu z indyka. W dużym stockpot, połączyć skrzydła indyka, cebula, marchew, czosnek, brukiew, seler, liście laurowe, i 1 galon zimnej wody (lub na tyle, aby pokryć przez co najmniej 3 cale). Doprowadzić wodę do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 45 minut, szumiąc, gdy masz ochotę, aby usunąć wszelkie zanieczyszczenia, które unoszą się na górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Z IndykaBulion Z Indyka
Skrzydełka Z IndykaSkrzydełka Z Indyka
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Rutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 CalaRutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Wyjąć z ognia i przecedzić do dużego garnka lub miski, naciskając na warzywa i mięso, aby wydobyć jak najwięcej smaku. Wyrzucić warzywa, indyka i zioła. Schłodzić bulion do temperatury pokojowej przed przechowywaniem w lodówce lub najpierw schłodzić go nad lodem. Po schłodzeniu ponownie przejrzyj powierzchnię pod kątem dodatkowych zanieczyszczeń. Można to zrobić do 3 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Wrzucić dynię w dużej misce z 1/4 szklanki oliwy z oliwek, gałka muszkatołowa, mielona szałwia, sól, i dużo pieprzu. Wrzucić dynię na arkuszu ciastka, rozprowadzić go do pojedynczej warstwy, i piec przez 45 minut lub aż bardzo miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Owocowy Roll-upOwocowy Roll-up
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
6
Teraz, gdy masz już elementy, możesz złożyć zupę razem. Umieść dużą garnek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, dodać całe liście szałwii i smażyć przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
8
Dodaj pancetta i gotować 2 do 3 protokół do renderowania niektóre z tego pysznego tłuszczu. Wrzucić mielony czosnek i cebulę i gotować przez 2 protokół lub aż cebula jest półprzezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
9
Dodać kapustę i gotować, mieszając, przez 3 do 5 minut lub aż kapusta zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
10
Wlać napięty, schłodzony bulion do garnka i doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Doprawić solą i pieprzem. Wrzucić zupę do miski i udekorować kilkoma kawałkami dyni i mżawką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia17
Magazyn