Rosemary Pieczone Kliny Ziemniaczane
Rosemary pieczone ziemniaki Kliny może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 30. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 165 kalorii. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 117 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś czosnek w proszku, oliwę z oliwek, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest solidne. Podobne przepisy to Pieczone Kliny ze świeżym rozmarynem i solą morską, Kliny ziemniaczane cytrynowo-rozmarynowe, oraz Kliny ze słodkich ziemniaków z rozmarynem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Przygotuj 4 blachy do pieczenia za pomocą sprayu do gotowania.
Wymieszać oliwę z oliwek i roztopione masło.
Umieścić kliny ziemniaków w dużej misce; wlać mieszaninę masła na ziemniaki; wrzucić do herbu.
Wymieszać mąkę, bułkę tartą, rozmaryn, czosnek w proszku, cebula w proszku, i sól; dodać do ziemniaków i wymieszać.
Rozłóż kliny ziemniaczane w pojedynczych warstwach na blachach do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż zbrązowieje, od czasu do czasu przesuwając arkusze wokół, aby zapewnić nawet pieczenia, o 45 protokół.