Rosemary Flatbread
Jedna porcja zawiera 287 kalorii, 8G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka cheddar, oliwa z oliwek, rozmaryn, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Rosemary Flatbread, Pieczywo czosnkowo-rozmarynowe, oraz Flatbread Oliwkowo-Rozmarynowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko mąkę z tyłu blachy do pieczenia 15 na 10 cali.
Roll lub ciągnąć ciasto do pizzy około 1/2 cala grubości.
Umieścić ciasto z tyłu blachy do pieczenia.
Szczotkować obficie oliwą z oliwek.
Zapal grill węglowy i pozwól, aby węgle się spaliły, aż zostaną pokryte szarym popiołem lub podgrzej grill gazowy do medium. Używając blachy do pieczenia jak dużej szpatułki, przesuń ciasto bezpośrednio na ruszt do gotowania. Grilluj na bezpośrednim średnim ogniu, aż spód ciasta zostanie oznaczony, 1 do 3 minut. Nie martw się, jeśli skorupa bąbelki; będzie spuszczać powietrze po przewróceniu. Wsuń ciasto na blachę do pieczenia i obróć niewzruszoną stronę na ruszt.
Posmaruj oliwą z oliwek i rozetrzyj cheddar, rozmaryn i sól na wierzchu. Przykryć i grillować przez 2 do 3 minut.
Wyjąć płaski chleb z grilla i lekko ostudzić na stojaku.
Pokrój poprzecznie na paski. Może być podawany w temperaturze pokojowej.