Roquefort - orzech Terrina z sałatką jabłkową
Need a danie główne Wegetariańskie? Roquefort - orzech Terrina z sałatką jabłkową może być super przepis do wypróbowania. Na $3.69 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 542 kalorie, 17g białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Jeśli masz musztardę dijon, crème fraîche, chrupiący chleb i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest dobre. Spróbuj Sałatka Z Endywii, Jabłek I Orzechów Włoskich Z Roquefortem, Roquefort i tosty Sałatka z orzechów włoskich, oraz Cykoria-endywia Roquefort i sałatka z orzechów włoskich dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż orzechy włoskie na blasze do pieczenia i tosty przez około 10 minut, lub do lekko rumiane i pachnące.
Linia 7-na-5-calowy bochenek patelni z folią, pozostawiając 3 cale zwis dookoła. W dużej misce, rozbić Roquefort z widelcem, aż lekko grube.
Dodać orzechy włoskie i crme frache i dokładnie wymieszać. Zeskrobać mieszaninę na patelnię i wygładzić wierzch. Przykryć zwisającą folią i przechowywać w lodówce do bardzo twardego, co najmniej 6 godzin lub na noc.
Jabłka obrać, osuszyć i cienko pokroić. W średniej misce wrzucić jabłka z 2 łyżkami soku z cytryny. W małej misce połącz pozostałe 2 łyżeczki soku z cytryny z oliwą z oliwek, musztardą i octem balsamicznym. Doprawić solą i pieprzem.
Wlać winegret na jabłka i dobrze wrzucić.
Odkręć terrinę Roquefort i wyrzuć plastikową folię. Uruchom cienki nóż pod gorącą wodą i wytrzyj go, a następnie pokrój terrynę w plastry o grubości 3/4 cala, płukając i susząc nóż po każdym cięciu. Ułóż plastry na małych talerzach i podawaj z sałatką jabłkową i chlebem.
Rekomendacja wina: Dominująca słoność Roquefort i nieskazitelność orzechów włoskich stanowią idealny kontrast dla 1989 Chteau Lafaurie-Peyraguey
Sauternes or the 1988 Chteau Sigalas Rabaud