Ropa Vieja z kaparami

Ropa Vieja z kaparami
Przepis Ropa Vieja z kaparami jest gotowy w około 3 godziny i zdecydowanie jest super jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników kuchni środkowoamerykańskiej. To danie główne ma 894 kalorie, 104g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $10.11 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, koszerną sól i pieprz, laski cynamonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć laski cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest świetne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Ropa Vieja, Ropa Vieja, oraz Ropa Vieja.

Instrukcje

1
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż się połysk. Stek z boku osuszyć papierowymi ręcznikami i obficie doprawić solą i pieprzem. Pracując w 2 partiach, brązowo mięso na dużym ogniu, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Stek Z FlankiStek Z Flanki
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
2
Przenieś rumiany stek na talerz i powtórz z pozostałym mięsem. Odstawić całe mięso do zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
3
Dodać wodę i 1 liść laurowy; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie, 1 1/2 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4
Przenieść duszone mięso do dużej miski i przykryć folią aluminiową; rezerwy 3 szklanki płynu do gotowania. Wyrzucić liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
W tej samej zapiekance podgrzej pozostałe 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
6
Dodać cebulę i czerwoną i zieloną paprykę do zapiekanki i gotować na dużym ogniu, często mieszając, aż cebula zmięknie i złoty, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
7
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8
Połóż goździki, cynamon i pozostały liść laurowy na kwadracie gazy. Zbierz krawędzie i związać je sznurkiem kuchennym; dodaj torebkę przypraw do zapiekanki. Wymieszać pomidory, kapary i zarezerwowane 3 szklanki płynu do gotowania; doprowadzić do wrzenia, a następnie dusić na umiarkowanie małym ogniu, aż sos zgęstnieje, 15 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Wyrzucić torebkę z przyprawami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
9
W międzyczasie, używając 2 widelców, pociągnij mięso na długie strzępy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
10
Dodać mięso do sosu i dusić na małym ogniu, aż do ogrzania, a następnie podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn