Roladki ze szpinakiem i kurczakiem
Spinach Chicken Roll-Ups to przystawka dla 2 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 44 g białka , 20 g tłuszczu i łącznie 423 kalorie . Za 2,08 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Mieszanka mąki, masła, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i satysfakcjonujący. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Z oceną spoonacular wynoszącą 65% , to danie jest solidne. Chicken Roll-Ups With Feta Cheese and Arugula , Curried Chicken Roll-Ups i Mexi-Chicken Roll Ups są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozpłaszcz kurczaka na grubość ok. 3 mm; połóż na nim szpinak i ser.
Zwiń i zabezpiecz wykałaczkami. W płytkiej misce nadającej się do mikrofalówki rozpuść 1 łyżkę masła.
Włóż bułkę tartą do innej miski. Zanurz kurczaka w maśle, a następnie obtocz w bułce tartej.
Ułożyć łączeniem do dołu w kwadratowej formie o wymiarach 8 cali wysmarowanej sprayem do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 375° przez 30–35 minut lub do momentu, aż sok z kurczaka stanie się przejrzysty.
W małym rondelku rozpuść pozostałe masło. Wymieszaj mąkę, sól i pieprz, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Stopniowo dodawaj bulion i mleko. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia. Wyrzuć wykałaczki z roladek; podawaj z sosem.