Roladki Z Koniczyny
Rolki z koniczyny mogą być tylko chlebem, którego szukasz. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 18 porcji z 157 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz mąkę, mąkę chlebową, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Roladki Z Koniczyny, Roladki Z Koniczyny, oraz Roladki Z Koniczyny.
Instrukcje
Wymieszać ciepłą wodę, drożdże i 1 łyżkę cukru w małej misce, aż drożdże się rozpuszczą, a następnie odstawić do spienienia, około 5 minut. (Jeśli mieszanina nie pieni się, Odrzuć i zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
3/4 masła rozpuścić w małym rondelku, następnie dodać mleko i podgrzać do letniego. Wymieszać razem mieszaninę drożdży, pozostałe 2 łyżki cukru, mieszaninę masła, mąkę chlebową i sól w misce z drewnianą łyżką, aż dobrze połączone, a następnie wymieszać w 1 1/2 szklanki mąki uniwersalnej, lub wystarczająco, aby lekko lepkie ciasto.
Masłem dużą miskę. Wyrobić ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni, ugniatając w bardziej uniwersalnej mące, aby ciasto nie przywierało, aż będzie gładkie i elastyczne, około 10 minut (ciasto nadal będzie lekko lepkie). Uformuj ciasto w kulkę i włóż do miski z masłem, obracając się do płaszcza.
Niech wyrośnie ciasto, miska przykryta szczelnie folią, w wolnym od przeciągów miejscu w ciepłej temperaturze pokojowej, aż podwoi się luzem, około 1 godziny.
Masło 18 muffinek z pozostałymi 2 łyżkami masła.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i podzielić na trzy części. Pracując z 1 kawałkiem na raz (Pozostałe porcje należy przykryć folią), odciąć łyżki ciasta i uformować kawałki w kulki. Umieść 3 kulki w każdej maślanej filiżance muffin.
Niech zwisają rolki, luźno pokryte ręcznikiem kuchennym (Nie frotte), w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż prawie podwoi się luzem, 30 do 40 minut.
Podczas gdy rolki rosną, umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Wałki pędzla lekko umyć jajkiem i posypać nasionami.
Piec na złoty kolor, 15 do 20 minut.
Bułki można piec 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie przechowywać, dobrze zawijać w folię, w temperaturze pokojowej. Podgrzać w folii w nagrzanym piekarniku 177° 15 do 20 minut.