Roladki Pomarańczowo-Cynamonowe
Jedna porcja zawiera 707 kalorii, 15g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.41 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz ciepły sok pomarańczowy, mąkę chlebową, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pomarańczowe Bułeczki Cynamonowe, Bułeczki Cynamonowo-Pomarańczowe, oraz Pomarańczowe Bułeczki Cynamonowe.
Instrukcje
Połącz pierwsze 2 składniki w misce do mieszania; odstawić 5 minut.
Dodać cukier i kolejne 3 składniki; ubić na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie gładka.
Dodaj sól i 2 szklanki mąki, ubijając, aż będzie gładka.
Dodaj pozostałą 1 szklankę mąki, mieszając, aż powstanie miękkie ciasto.
Umieścić ciasto w dużej, lekko nasmarowanej misce, obracając się do warstwy. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru.
Dziurkować ciasto; obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 9 x 18 cali.
Posypać nadzieniem cynamonowo-cukrowym, pozostawiając 1/2 cala granicy.
Delikatnie rozwałkować ciasto, zaczynając od 1 długiej strony.
Pokroić w 12 plastrów, około 1 1/2 cala grubości.
Umieść plastry na lekko nasmarowanej okrągłej patelni o średnicy 9 cali. Przykryć i odstawić 20 do 30 minut lub do podwojenia wielkości. (Do przodu, przykryć i schłodzić noc.
Niech dojść do temperatury pokojowej, podczas gdy piekarnik nagrzewa się.)
Odkryć ciasto, i piec 22 protokół lub do złotego.
Odstawić 5 minut; mżawka pomarańczowy lukier na ciepłe bułki.