Czekoladowa mżawka i tort truflowy
Chocolate drizzle & Truffle torte to bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 429 kalorii. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 30 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz masło, złoty cukier, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w ok. 1 godzina i 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 23%. Tort Czekoladowo-Truflowy, Dekadencki tort czekoladowo-truflowy, oraz John ' s Chocolate-Truffle Torte są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 170C / wentylator 150C / Gaz
Posmarować masłem i wyłożyć podstawę 20cm sprężyny. Na torte, rozbić czekoladę do miski ustawionej na patelni delikatnie gotującej się wody, i dodać masło.
Podgrzewaj, aż się stopi, następnie zdejmij ciepło i mieszaj, aż będzie gładkie. Ostudzić przez około 5 min.
Wymieszać żółtka i zmielone migdały.
Białka ubić do miękkich szczytów, następnie zacząć dodawać cukier, łyżkę na raz, aż utworzą się sztywne szczyty. Wymieszaj łyżkę lub dwa białka do mieszaniny czekolady, aby ją rozluźnić, a następnie ostrożnie złóż resztę.
Łyżka mieszaniny do przygotowanej puszce i piec przez 30-35 minut, aż wzrośnie i po prostu twarde. Schłodzić w puszce, zanim okaże się, nie martw się, jeśli pęknie i tonie trochę. Odklej papier podszewkowy.
Na ganache, umieścić czekoladę w żaroodpornej misce.
Rozgrzać śmietanę do temperatury nieco poniżej wrzenia, następnie wylać na czekoladę, mieszając. Gdy czekolada się stopi, dodać masło i mieszać, aż mieszanina będzie błyszcząca i gładka. Lekko schłodzić.
Pokrój ciasto na pół i kanapkę razem z jedną trzecią ganache. Resztę Użyj, aby przykryć wierzch i boki ciasta.
Aby udekorować, roztopić mleko i białe czekoladki osobno, albo w małej misce na patelni gotującej się wody lub na medium w kuchence mikrofalowej w ciągu 30 sekund wybuchów.
Mżawka naprzemiennie na wierzchu torte. Torte będzie przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do jednego tygodnia.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje dla Torte. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "