Roladki Miodowo-Pszenne Z Koniczyny
Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 159 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać sól, masło, drożdże, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Roladki Obiadowe Miodowo-Pszeniczne Z Koniczyny, Pełnoziarniste Roladki Obiadowe Z Koniczyny, oraz Roladki Z Koniczyny Miodowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w 1 szklance ciepłej wody w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 1 1/2 szklanki mąki chlebowej, mąka pełnoziarnista, miód, masło, i sól do mieszaniny drożdży; mieszać aż dobrze wymieszane.
Dodać 1/4 szklanki mąki chlebowej; mieszać, aż powstanie miękkie ciasto.
Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki chlebowej, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
12 filiżanek muffin zalać sprayem do gotowania. Ciasto podzielić na 12 równych porcji. Pracując z 1 porcją na raz, podziel każdą porcję na 3 części; uformuj każdy kawałek w kulkę (przykryj pozostałe ciasto, aby nie wyschło).
Umieść 3 kulki w każdej filiżance muffin. Przykryć i odstawić 25 minut lub do podwojenia wielkości.
Połącz 1 łyżkę wody i jajka; pędzel na rolkach.
Piec w 425 przez 12 minut lub do lekko rumiane.