Roladki cynamonowo-Daktylowo-orzechowe z klonową glazurą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj bułek cynamonowo-Daktylowo-orzechowych z klonową glazurą. Ten przepis służy 18. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 225 kalorii. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać pekan, masło, syrop klonowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Roladki cynamonowo-orzechowe z polewą z fasoli waniliowej, Pioneer Kobieta cynamon rolki {rodzaj} z Klon glazury, oraz Słodkie ziemniaki i pekan cynamonowe bułeczki z klonową glazurą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować ciasto, rozpuścić 1 łyżeczkę granulowanego cukru i drożdży w 3/4 szklanki ciepłej wody; odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Ciasto
Woda
Drożdże
2
Połącz 1/3 szklanki cukru granulowanego, 3 łyżki masła, sól i jajko w dużej misce.
Dodać mieszaninę drożdży; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem. Stopniowo dodawać 3 szklanki mąki do mieszaniny drożdży, ubijając mieszaninę na małej prędkości, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 5 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Drożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
5
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. Dziurkować ciasto; obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 15 x 10 cali; posmaruj 2 łyżkami masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Ciasto
Rolka
8
Posypać brązową mieszaninę cukru na ciasto, pozostawiając 1/2-cala granicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Ciasto
9
Posypać daktyle i orzechy pekan na mieszaninie cukru. Zaczynając od długiego boku, zwiń galaretkę; szczypta szwu do uszczelnienia (nie uszczelniaj końców rolki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki Pekan
Daktyle
Galaretka
Cukier
Rolka
10
Pokrój rolkę na 18 (1/2 cala) plastrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
11
Umieść plastry, pokrój boki w górę, w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, około 1 godziny lub do czasu, aż rolki podwoią rozmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
12
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
13
Odkryj ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
14
Piec w temperaturze 375 przez 20 minut lub aż bułki będą złociste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
15
Aby przygotować glazurę, połączyć cukier puder, syrop i mleko w małej misce; mieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej masy.