Rolada Szparagowa

Rolada Szparagowa
Rolada szparagowa wymaga ok. 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 61 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 20. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka marynowanego imbiru, koziego sera, octu ryżowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 13%, który nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Roladki z szynką i szparagami, Szparagi Roll Up, oraz Roladki Szparagowe Z Szynką N.

Instrukcje

1
Umieścić 1 arkusz nori wzdłuż na bambusowej macie, błyszczącej-bokiem w dół. Umieść arkusz około 1 cala od strony maty najbliżej Ciebie. Zwilż ręce w chłodnej wodzie i weź garść ryżu sushi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż SushiRyż Sushi
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
NoriNori
2
Umieść ryż na środku nori i użyj palców, aby równomiernie rozprowadzić ryż na nim. Następnie szparagi, kozi ser i prosciutto układamy poziomo na całej roladzie. Użyj maty do zwijania sushi, szczypania i ściskania maty, aby uformować ją w okrągły kształt cygara. Pokrój na grube rolki o grubości 1 cala ostrym nożem. Obróć rolki na boki, aby ryż był skierowany do góry i podawaj z marynowanym imbirem, wasabi i sosem sojowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
Ser KoziSer Kozi
ProsciuttoProsciutto
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
WasabiWasabi
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
NoriNori
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
3
Umieść wodę i sól w średniej wielkości rondlu i przykryj szczelną pokrywką. Doprowadzić wodę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Dodaj ryż, wróć do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu. Gdy woda wyparuje z ryżu, wyjmij patelnię z ognia. Wymieszać z octem ryżowym i ostudzić przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia1
Magazyn