Rolada Szparagowa
Rolada szparagowa wymaga ok. 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 61 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 20. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka marynowanego imbiru, koziego sera, octu ryżowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 13%, który nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Roladki z szynką i szparagami, Szparagi Roll Up, oraz Roladki Szparagowe Z Szynką N.
Instrukcje
Umieścić 1 arkusz nori wzdłuż na bambusowej macie, błyszczącej-bokiem w dół. Umieść arkusz około 1 cala od strony maty najbliżej Ciebie. Zwilż ręce w chłodnej wodzie i weź garść ryżu sushi.
Umieść ryż na środku nori i użyj palców, aby równomiernie rozprowadzić ryż na nim. Następnie szparagi, kozi ser i prosciutto układamy poziomo na całej roladzie. Użyj maty do zwijania sushi, szczypania i ściskania maty, aby uformować ją w okrągły kształt cygara. Pokrój na grube rolki o grubości 1 cala ostrym nożem. Obróć rolki na boki, aby ryż był skierowany do góry i podawaj z marynowanym imbirem, wasabi i sosem sojowym.
Umieść wodę i sól w średniej wielkości rondlu i przykryj szczelną pokrywką. Doprowadzić wodę do wrzenia.
Dodaj ryż, wróć do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu. Gdy woda wyparuje z ryżu, wyjmij patelnię z ognia. Wymieszać z octem ryżowym i ostudzić przed użyciem.