Rogaliki Nadziewane Czekoladą
Rogaliki Nadziewane czekoladą mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. Ten przepis służy 24 i kosztuje 17 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka oleju roślinnego, masła, ciepłej wody 105º do 115º i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką ocena 15%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Rogaliki Nadziewane, Rogaliki Czekoladowe, oraz Rogaliki Czekoladowe.
Instrukcje
Naciśnij masło do prostokąta o wymiarach 10 x 8 cali na papierze woskowym; schłodzić.
Połącz drożdże, 1 łyżkę cukru i wodę w 2-filiżance płynnej miarki; odstawić 5 minut.
Podgrzać mleko do 105 do 11
Mieszankę drożdży, ciepłe mleko, pozostałe 2 łyżki cukru, 2 szklanki mąki i kolejne 3 składniki połączyć w dużej misce. Ubić mieszankę ze średnią prędkością mikserem elektrycznym, aż będzie gładka. Stopniowo wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto.
Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię i zagniatać, aż będzie gładkie i elastyczne (około 10 minut).
Umieścić w dobrze nasmarowanej misce, obracając się do góry tłuszczu.
Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia luzem.
Rozwal ciasto. Przykryć folią i schłodzić ciasto 1 godzinę.
Punch ciasto w dół; skręcić na lekko mąki powierzchni, i roll w 24-x 10-calowy prostokąt.
Umieść schłodzony prostokąt masła w środku prostokąta ciasta i ostrożnie złóż ciasto na maśle. Szczypta krawędzie do uszczelnienia.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 18 x 10 cali; złóż na trzecie części, zaczynając od krótkiego boku. Przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Powtórz procedurę walcowania i składania dwa razy, schładzając ciasto 30 minut za każdym razem. Owinąć ciasto w folię aluminiową i schłodzić 8 godzin.
Ciasto podzielić na 4 równe porcje.
Rozwałkować 1 porcję w 12-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni i pokroić na 6 klinów (pozostałą masę pozostawić schłodzoną).
Ułóż od 2 do 3 małych prostokątów batonika z mlecznej czekolady, zaczynając od szerokiego końca każdego klina ciasta rogalikowego i zwinąć szczelnie każdy klin.
Umieścić, skierować bok w dół, na wysmarowanych blachach do pieczenia, delikatnie wyginając rolki w kształcie półksiężyca. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, wolne od przeciągów, 30 minut lub do podwojenia luzem.
Umieścić 2 lub 3 małe prostokąty batonika mlecznej czekolady na szerokim końcu każdego klina ciasta rogalika i zwinąć każdy klin.
Piec w temperaturze 425 przez 8 minut lub do lekko złocistego. Croissanty lekko schłodzić na blasze do pieczenia i przenieść do stojaków drucianych do ostygnięcia. Powtórz procedurę z pozostałymi porcjami ciasta.