Rogaliki Nadziewane Czekoladą

Rogaliki Nadziewane Czekoladą
Rogaliki Nadziewane czekoladą mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. Ten przepis służy 24 i kosztuje 17 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka oleju roślinnego, masła, ciepłej wody 105º do 115º i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką ocena 15%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Rogaliki Nadziewane, Rogaliki Czekoladowe, oraz Rogaliki Czekoladowe.

Instrukcje

1
Naciśnij masło do prostokąta o wymiarach 10 x 8 cali na papierze woskowym; schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
2
Połącz drożdże, 1 łyżkę cukru i wodę w 2-filiżance płynnej miarki; odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
3
Podgrzać mleko do 105 do 11
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
4
Mieszankę drożdży, ciepłe mleko, pozostałe 2 łyżki cukru, 2 szklanki mąki i kolejne 3 składniki połączyć w dużej misce. Ubić mieszankę ze średnią prędkością mikserem elektrycznym, aż będzie gładka. Stopniowo wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
5
Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię i zagniatać, aż będzie gładkie i elastyczne (około 10 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
6
Umieścić w dobrze nasmarowanej misce, obracając się do góry tłuszczu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia luzem.
8
Rozwal ciasto. Przykryć folią i schłodzić ciasto 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
9
Punch ciasto w dół; skręcić na lekko mąki powierzchni, i roll w 24-x 10-calowy prostokąt.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
RolkaRolka
10
Umieść schłodzony prostokąt masła w środku prostokąta ciasta i ostrożnie złóż ciasto na maśle. Szczypta krawędzie do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
11
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 18 x 10 cali; złóż na trzecie części, zaczynając od krótkiego boku. Przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
12
Powtórz procedurę walcowania i składania dwa razy, schładzając ciasto 30 minut za każdym razem. Owinąć ciasto w folię aluminiową i schłodzić 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
13
Ciasto podzielić na 4 równe porcje.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
14
Rozwałkować 1 porcję w 12-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni i pokroić na 6 klinów (pozostałą masę pozostawić schłodzoną).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
15
Ułóż od 2 do 3 małych prostokątów batonika z mlecznej czekolady, zaczynając od szerokiego końca każdego klina ciasta rogalikowego i zwinąć szczelnie każdy klin.
Składniki, których będziesz potrzebować
BatonikBatonik
Śmietana Bita W Puszce Lub Bita śmietanaŚmietana Bita W Puszce Lub Bita śmietana
CiastoCiasto
MlekoMleko
RolkaRolka
16
Umieścić, skierować bok w dół, na wysmarowanych blachach do pieczenia, delikatnie wyginając rolki w kształcie półksiężyca. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, wolne od przeciągów, 30 minut lub do podwojenia luzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
17
Umieścić 2 lub 3 małe prostokąty batonika mlecznej czekolady na szerokim końcu każdego klina ciasta rogalika i zwinąć każdy klin.
Składniki, których będziesz potrzebować
BatonikBatonik
Śmietana Bita W Puszce Lub Bita śmietanaŚmietana Bita W Puszce Lub Bita śmietana
CiastoCiasto
MlekoMleko
RolkaRolka
18
Piec w temperaturze 425 przez 8 minut lub do lekko złocistego. Croissanty lekko schłodzić na blasze do pieczenia i przenieść do stojaków drucianych do ostygnięcia. Powtórz procedurę z pozostałymi porcjami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śmietana Bita W Puszce Lub Bita śmietanaŚmietana Bita W Puszce Lub Bita śmietana
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia0
Magazyn