Rita ' s Sweet Holiday Baked Ham
Słodka świąteczna szynka Rity może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 24 i kosztuje $1.37 za porcję. Jedna porcja zawiera 668 kalorii, 49g białka, oraz 38 g tłuszczu. 306 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz ananasa w soku, ginger ale, syrop klonowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Citrus Klon-przyprawione pieczone wakacje słodkie ziemniaki, Świąteczna Szynka Pieczona, oraz Holiday Baked Alaska.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W średniej misce wymieszać syrop klonowy, sok pomarańczowy, piwo imbirowe, brązowy cukier i miód. Wymieszaj sok z wiśni maraschino i połowę wiśni. Zdobądź zewnętrzną krawędź szynki ostrym nożem w diamentowy wzór.
Cięcia powinny mieć głębokość około 1/4 cala. Pozwoli to szynce wchłonąć sok.
Włożyć szynkę do worka z piekarnikiem i ostrożnie wlać na nią mieszaninę soku, zachowując cały sok w torbie. Może to wyglądać na zbyt dużo soku, ale szynka będzie moczyć go podczas pieczenia.
Umieść ananasy na wierzchu szynki i zabezpiecz wykałaczkami.
Umieść wiśnie w środku pierścieni i zabezpiecz wykałaczkami. Zawiąż koniec worka zamkniętego za pomocą dostarczonych krawatów, umieść w dużej patelni do pieczenia i wytnij kilka małych szczelin w górnej części worka piekarnika.
Szynkę pieczemy przez 2 godziny w rozgrzanym piekarniku. Temperatura wewnętrzna powinna wynosić 160 stopni F (80 stopni C) po zakończeniu. Pamiętaj, aby nie dotykać kości podczas pomiaru temperatury.
Wyjąć szynkę z worka na talerz i odstawić na 10 minut przed wyrzeźbieniem.